[an error occurred while processing this directive]

hovedsiden

Jentebølgen 2022

informasjon

Program

Motivasjonspris

Om jentebølgen 2022

Kontakt oss

Samarbeidspartnere

Påmelding

Påmelding

T-skjorte

Løypekart

Arenakart

Trasé

Deltakerpose

Digipose

Ambassadører

Oversikt

bilder

Jentebølgen 2019

Jentebølgen 2018

Jentebølgen 2017

Jentebølgen 2016

Tidligere år

arrangør

Strindheim IL

Logo NKS Logo DNB Logo House of Femme Logo House of Femme Logo Löplabbet Logo Frost eiendom Logo Cafe Ni Muser Logo BDO Logo Dora3 Logo BK trykkpartner Hertz Bilutleie Riis bilglass Logo Norsk Friidrett sertifisering

Nyheter fra tidligere år

17/4-2020: NKS Jentebølgen må AVLYSES

Regjeringen har avlyst alle idrettsarrangement frem til 15. juni. NKS Jentebølgen den 10. juni er derfor avlyst.

Påmeldte vil få refundert sin startkontigent ved å ta kontakt med oss (tone@jentebolgentrondheim.no). Om du vil gi den som et bidrag til Strindheim IL Friidrett så setter vi selvsagt stor pris på det.

Vi oppfordrer alle på det sterkeste til å holde «flammen» – og kampen mot Corona viruset – brennende slik at vi kommer tilbake til «normalen» så snart som mulig.

12/3-2020: Korona-oppdatering om jentebølgen

Korona-pandemien kaster lange skygger selv om Helsedirektoratets råd vedrørende idrettsarrangement foreløpig kun gjelder ut mars. Hovedkomiteen for Jentebølgen besluttet forrige tirsdag å avvente/utsette innkjøp til etter påske. Om løpet kan arrangeres i juni vet vi ennå ikke, men vi må holde muligheten for en utsettelse eller kansellering åpen. Om det skjer, vil de av dere som ønsker det selvfølgelig få refundert startkontigenten.

Vi ønsker dere alle lykke til, tar det for gitt at alle tar hygiene på det største alvor og satser på at vi «står han av» for å bruke et godt nord-norsk uttrykk! Vi kommer etter hvert tilbake med oppdateringer og forhåpentligvis også tilbud om utendørs trening/løypeturer i påvente av NKS Jentebølgen 2020!

7/3-2020: Fargeløp også i år!

Bilde fra fargeløp-video

Vi følger opp nyheten fra 2019 det vi inntroduserte fargeløp – de som ønsker en «fargedusj» kan springe innom en fargestasjon og bli «dusjet» med fargepulver, produsert av maismel tilsatt fargestoff, dermaogisk testet, trygt for hud og ansikt.

Se video fra fargestasjonen på Marinen i 2019.

2/3-2020: Digital deltakerpose

House of Femme

For en grønnere, mer bærekraftig tilnærming til deltakergaver, erstatter vi den «fysiske» deltakerposen med en virtuell deltakerpose som fylles med gaver og tilbud fra våre samarbeidspartnere.

Det første tilbudet i den digitale deltakerposen får du fra House of Femme – les mer på deltakerpose-siden.

19/2-2020: House of Femme er ny samarbeidspartner

NKS Jentebølgen Trondheim er stolt over å kunne presentere House of Femme som ny samarbeidspartner i 2020. De er nærmest å regne som en «one-stop shop» i kvinnehelse. Klikk her for å se video – den sier mer enn ord. Alle deltagere på NKS Jentebølgen 2020 får gavekort hos House of Femme til en verdi av kr.100!

19/1: NKS Trondhjem Sanitetsforening fortsetter som generalsponsor

NKS-logo

Vi er veldig stolt over at NKS Trondhjem Sanitetsforening også i år er generalsponsor for Jentebølgen Trondheim. Fra oppstarten i 1896 har Sanitetskvinnene gjort utrolig mye for å utvikle velferdssamfunnet vårt. De har utdannet sykepleiere, drevet helsestasjoner for mor og barn, bidratt til forskning og kunnskapsformidling. Bl.a. tuberkulose, kreft, revmatisme og benskjørhet er satt skikkelig på dagsorden. Det samme gjelder kampen for å gi unge rusavhengige et godt liv, stoppe vold mot kvinner, motstå skjønnhetstyranniet og sikre god integrering.

Vil du bli med på laget? Som hovedmedlem blir du en del av et kvinnefellesskap som engasjerer seg for andre samtidig som du blir en del av et hyggelig og sosialt fellesskap. Du bestemmer selv hva og hvor mye du har lyst til å gjøre. Medlemskapet koster kr.485 pr år. For deg under 30 år - kr.240.

18/12: Nå er det åpnet for påmelding til jentebølgen 2020

Nå er det åpner for påmelding på vår påmeldingsside hos EQTiming.

Som i fjor kan du løpe i konkurranseklassen med tidtaking dersom du ønsker det, med start 18:20, ti minutter før den store fellesstarten 18:30. Pass på at du gjør riktig valg når du melder deg på.

Priser og annen informasjon finner du på informasjonssiden om påmelding.

24/6: Kjære Jenter, Frivillige, Samarbeidspartnere og Underholdere!

Bilde av Tone Østgaard

Takk til dere alle for en fantastisk dag 5.juni! Hele 2 450 deltok, hvorav 311 i konkurranseklassen. Det er tydelig at mange flere enn vi forventet ønsker tidtaking og med det håper vi at det ble lettere å jogge/gå i trimklassen også. Vi håper forventninger ble innfridd og gode minner skapt! Vi gratulerer nok en gang Vibeke Meland som vinner av Motivasjonsprisen 2019 av May Lise Hoel - vel fortjent.

Jentebølgen er et trimløp med lange og stolte tradisjoner, kjente og kjære elementer. Stor takk til TrøndeBrazz og Sjetne Horn og Ompa for flott underholdning i løypa og til NTNUI Amerikanske Fotballgutter for rigging, start og premieutdeling. Vi takker også Byåsen Elite håndball og Ida Alstad som stilte opp som starter, Tomas og Even Northug som tok Hare rollen på strak arm og Mari Haugen Smistad som fikk alt til å gli knirkefritt og etter plan. Uten frivilligeheten stopper Norge. I vårt tilfelle, var vi avhengige av over 70 frivillige hovedsaklig fra Strindheim Friidrett, men med støtte av 3T, Byåsen Håndball Elite og Scandic Hotell.

Sist men ikke minst - stor takk til Generalsponsor Trondhjem Sanitetsforening og våre samarbeidspartnere som også har vært gode hørings- og diskusjonspartnere i planleggingsfasen. I samarbeid med dem, introduserte vi i år nye elementer som fargeløp, konkurranseklasse og «digi-poser».

Vi vil alltid strebe etter å bli bedre. Håper derfor flest mulig av dere deltakere har 5 minutter til å svare på spørreundersøkelsen som ble sendt ut i Nyhetsbrevet på fredag. En god svarprosent er veldig viktig!

Ønsker dere alle med dette en riktig God Sommer!

Tone A. Østgaard, Leder NKS Jentebølgen - tone@jentebolgentrondheim.no

12/6: Hent uttrekkspremier på Trondheim Torg

Uttrekkspremier kan hentes i informasjonen på Trondheim Torg fra kl. 14 onsdag 12. juni. Premier må hentes innen fredag 21. juni.

10/5: Resultatliste for konkurranseklassen

Bilde av Emilie

Vi gratulerer Emilie Johnsen, 12 år gammel fra Strindheim IL, som var raskeste løper under 20 år med den for alderen meget gode tiden 20:15.

Alle resultatene finner du i resultatlisten (PDF). Vi er klar over at noen av de som står med DNS («Did Not Start») eller DNF («Did Not Finish») helt sikker har fullført løpet, men ikke løpt i mål gjennom tidtaklingsportalen. Det er dessverre ikke mulig å finne tider for de dette måtte gjelde.

7/6: Har du funnet en ring?

Ei jente mista dessverre en ring hun er glad i. Om noen har funnet denne, så sende oss gjerne en melding om det – Tone A. Østgaard (454 38 150 eller tone@jentebolgentrondheim.no).

6/6: Uavhentede uttrekkspremier

Det var en del uttrekkspremier som ikke ble hentet – se oversikt (PDF). Ta kontakt med Tone A. Østgaard (454 38 150 eller tone@jentebolgentrondheim.no hvis du er en av disse vinnerne.

5/6: Bilder fra «Bølgen» 2019

Bilde fra jentebølgen

Det ble en veldig trivelig jentebølge – her er noen bildeinntrykk fra årets «Bølge».

5/6: Foreløpig resultatliste for konkurranseklassen

Bilde av tre raskeste

Lena Selen, i midten på bildet av årets tre raskeste løpere, var helt suveren i årets jentebølge. Foreløpig resultatliste (PDF). Feil og mangler meldes til roger@jentebolgentrondheim.no senest fredag, så lager vi en endelig liste etter det.

5/6: Kjære Jenter!

Velkommen til årets Jentebølge – det 26. i rekka! Vi håper at dere i årets «Bølge» finner både de gamle og gode elementene med årets Jentefest – en sosial, morsom og sprek happening, men samtidig krydret med noen nye elementer. Vi har konkurranseklasse med over 300 deltakere! Vi har fargeløp med 3 stasjoner for de som ønsker en «dusj»! Vi starter med 3T trening kl. 15.45. Underholdning på scenen fra kl. 16.45 med Mari Haugen Smistad og Tre Små Kinesere frem til Ida Alstad fyrer av det første startskuddet kl. 18.20 (Tidtakingsklassen), tett fulgt av skuddet for Trimklassen kl.18.25! Det blir fortløpende utdeling av premie til alle i regi NTNUI Amerikanske Fotballgutter, men også premiering på scenen av 1-3.plass i hver av konkurranseklassene. Nyt dagen og ta vare på deg selv og andre underveis.

«Det aller beste med gode minner, er nettopp det, å skape dem!»
Tone A. Østgaard, Leder NKS Jentebølgen (tlf. 454 38 150)

5/6: Noen praktiske opplysninger

Startnummer kan hentes i sekretariatet i Munkegata. Vi åpner kl. 11. Grupper og bedrifter vil kunne hente sine startnummer samlet. Festivalbånd til Grillbuffet på Ni Muser kan hentes samtidig. Her er det også muligheter for etteranmeldinger dersom det er venninner som ikke har meldt seg på ennå. Betaling fortrinnsvis med VIPPS, men kontanter aksepteres også. Liste med vinnere av de 40 flotte uttrekkspremiene legges ut her etter start.

Har du sekk/bag du gjerne vil sette et sted? Ta den med til sekretariatet og få skrevet startnummeret ditt på en teip, så tar de seg av den der.

Toaletter står på parkeringsplassen til Trondheim Katedralskole. Handicaptoalett er å finne i Hornemannsgården. For rullestolbrukere vil det være et eget avmerket område ved scenen for å sikre fritt tilsyn.

3T Midtbyen (Dronningens gt 1A) stiller i år garderober og dusj til disposisjon for Jentebølgens deltakere.

5/6: Vær oppmerksom på en kort ekstrasløyfe i Bispegata

Bilde av løypekartet

Løypa i Jentebølgen 2019 er kontrollmålt og funnet å være ca. 180 meter for kort. Av den grunn er det lagt til en ekstra sløyfe på slutten av løpet. Når løperne nærmer seg mål skal alle, både de som løper på tid og de andre, løpe en ekstra sløyfe i Bispegata mot vest før de snur og løper i mål i Munkgata. Ekstrasløyfa vil bli godt oppmerket og det skal ikke være mulig å ta feil. Vær oppmerksom på at den ekstra sløyfa ikke er tegnet inn i løypekartet.

Årets løype går forøvrig i kjente omgivelser. Den inneholder en del skarpe svinger som vi ber alle være oppmerksomme på. Langs løypa er det plassert ut ca. 25 vaktposter som skal bidra til at alle løperne får en fin opplevelse.

God tur! Hilsen Knut Bakkejord, løypeansvarlig

4/6: Strålende værutsikter

Bilde fra yr.no

I følge yr.no er det strålende værutsikter for NKS Jentebølgen i morgen:-)

4/6: Ny ambassadør: Vibeke Meland

Bilde av Vibeke Meland

Vi ønsker Vibeke Meland velkommen som ambassadør for NKS Jentebølgen Trondheim.

Som hun sier: «Jeg synes det er veldig artig å være med på jentebølgen. Koser meg. Det er plass til flere. Man må ikke jogge/gå. Her er det plass til alle.»

Vibeke har vært med i alle år!

3/6: Garderober og dusj hos 3T Midtbyen

3T-logo

3T Midtbyen (Dronningens gt 1A) stiller i år garderober og dusj til disposisjon for Jentebølgens deltakere.

3/6: Fun2Run – få flere gode opplevelser med løping som treningsform!

Logo fra Fun2Run

Etter initiativ av Trondheim Friidrett, har Fun2Run som mål å spre løpsglede gjennom kurs med proffe instruktører. 5. august starter de med Høstgruppe utendørs. Dette er 9 uker med 1 eller 2 økter hver uke, der mål er å utvikle en bedre løpeteknikk og oppnå en god løpeøkonomi. Du møter dem på stand i Munkegata 5. juni.

3/6: Etteranmelding

Bilde fra løypa

Været er lovende og utsikten langs løypa upåklagelig. Dette gleder vi oss vanvittig til!? Spørsmål om etteranmelding strømmer på så her er saken: Det er fortsatt mulighet for etteranmelding på Trondheim Torg (2. etg) tirsdag mellom kl. 12 og 17 eller på arena i Munkegata onsdag fra kl.11. Betaling med VIPPS.

3/6: Startlister

Startlister: Tidtakingsklassen (PDF) / Trimklassen (PDF).

Listene er oppdatert per 2. juni – de som har kjøpt startnummer i dag har ikke kommet med i listene, men trenger ikke å stresse med det. Ta kontakt med Tone A. Østgaard hvis du ikke finner navnet ditt i listene og tror det kan ha skjedd en feil – tone@jentebolgentrondheim.no eller 454 38 150.

2/6: Spiren fertilitetsklinikk støtter «Bølgen»

Logo Spiren Fertilitetsklinikk

Vi har fått denne hilsenen fra våre samerbeidspartnere i Spiren fertilitetsklinikk:

«Spiren fertilitetsklinikk støtter med stor glede årets sprekeste arrangement, NKS Jentebølgen 2019. Vi i Spiren fertilitetsklinikk tilbyr tjenester innen gynekologi, fertilitet og assistert befruktning med fokus på individuell og tilrettelagt behandling. Våre kvinnelige gynekologer har bred kompetanse og tar kvinnehelse på alvor. Kom innom vår stand for en hyggelig prat, gode tilbud og spennende overraskelser. Vi gleder oss!»

29/5: Okkenhaug Bil støtter Jentebølgen

Logo for Okkenhaug bil

Okkenhaug Bil – Trondheims Hyundai og Subaru forhandler – er ny hovedsponsor til NKS Jentebølgen 2019. De selger bl.a. Hyundai IONIQ som i følge Salgsansvarlig Asgeir Bøgeberg er «markedets mest effektive El. bil». (Leder for NKS Jentebølgen er ihvertfall veldig fornøyd med sin Ioniq - ikke sponset!) Kommer med rask levering. Vi ønsker Okkenhaug Bil velkommen som Hovedsponsor.

Har du lyst til å prøvekjøre? Ta kontakt med Asgeir på ab@okkenhaug.no.

29/5: Oppdatert program for NKS Jentebølgen 2019

Bilde av program

Vi har gjort en liten endring av starttidspunkter – tidtakingsklassen skal starte 18:20 og trimklassen starter 18:25.

Se programsiden for fullstendig program for onsdag 5. juni.

28/5: Henting av startnummer og bestilte artikler

Bilde av startnr

Startnummer og bestilte Jentebølgen-artikler kan hentes:

Mandag og tirsdag 12-17 i andre etasje i Trondheim Torg.

Løpsdagen i telt ute i Munkegata fra 11 og frem til løpet starter.

Vi oppfordrer deltakere til å hente startnummer før løpsdagen eller å være ute i god tid på løpsdagen.

Påmelding til trimklassen (uten tidtaking) kan gjøres der startnummer deles ut.

27/5: Følg Jentebølgen på Facebook

Jentebølgen Trondheim er på Facebook – lik og følg Jentebølgen Trondheim og få løpende informasjon frem til løpsdagen.

27/5: Endelige frister for påmelding

Bilde av påmeldingssiden

Nettpåmeldingen vil være åpen ut fredag 31. mai.

Etter at nettpåmeldingen stenger vil det ikke være mulig å melde seg på i tidtakingsklassen. Når det gjelder trimklassen vil man kunne melde seg på i startnummerutdelingen som vil være åpen fra mandag 3. mai. Utfyllende informasjon om startnummerutdeling kommer her før helga.

Mer informasjon om priser m.m. finner du på siden om påmelding.

27/5: En liten reklamevideo fra Trønder-TV

Bilde av reklamevideo

Det er ikke sikkert alle har fått med seg Trønder-TVs lille reklamevideo for NKS Jentebølgen Trondheim – klikk på bildet for å se videoen.

26/5: Det blir fine uttrekkspremier

Bilde av hår

Som tidligere år vil det bli trukket ut deltakerpremier på startnummer.

Vi har fått mange uttrekkspremier i kategorien «Hud, hår og Kroppspleie». Stor takk til:

24/5: Ida Alstad setter «Bølgen» i bevegelse

Bilde av Ida Alstad

Byåsen Håndball Elite kommer - gjør du? Ingen ringere enn Ida Alstad - også spiller på Norges kvinnelandslag i håndball - smeller av startskuddet på årets Bølge.

21/5: Kick-Off for NKS Jentebølgen Trondheim 2019

Bilder fra Kick-Off

NKS Jentebølgens samarbeidspartnere er helt avgjørende for at «Bølgen» skal kunne lande fjellstøtt. For å markere starten på årets jentebølgen-sesong inviterte vi derfor til Kick Off på May Lise Hoels galleri etterfulgt av en matbit på Restaurant Kommandanten på Festningen.

Du får et inntrykk av arrangementet på Kick-Off 2019.

21/5: Brødrene Northug blir «dobbelt-harer»

Bilde av brødrene Northug

Jentebølgen Trondheim har som alltid en kjendishare til å dra i gang Bølgen opp Munkegata mot Nidarosdomen. I år er vi så heldig å ha to – herrene Even og Tomas Northug! Mange muligheter for selfies. Stor takk til dem!

21/5: Ny ambassadør: Stine Haugum

Bilde av Stine

Som fysioterapeut og friidrettsentusiast ser Stine daglig hvilke positive effekter fysisk aktivitet har for både mental og fysisk helse.

«Jeg tenker at det å senke terskelen, gjøre det uhøytidelig og skape mestringsglede rundt det å gjennomføre løpet, bidrar til å løfte folkehelsen til Trøndelags jenter opp og frem!» – les mer i Jentebølgen-ambassadør: Stine Haugum.

21/5: Nytt i år: Tidtakingsklasse

Sponsorbilder

I år blir det for første gang i Jentebølgen tidtakingsklasse med start kl.18.15. Det blir sosial premie til laget med flest deltakere (billetter til RBK-kamp ) samt individuell premiering av 1.- 3. plass i følgende klasser: Under 20 år, 20-29 år, over 30 år. Premier bl.a. fra Bohus, Løplabbet og RBK.

Tidtakingsklassen er begrenset til maks 600 deltakere så det kan være lurt å melde seg på nå – påmeldingsside.

21/5: Årets motivasjonspris er klar

Bildet som er premie - klikk for større utgave

Det er med stor glede vi kan vise frem bildet (klikk på bildet for større utgave) som er laget av kunstneren May Lise Hoel.

Motivasjonsprisen vil bli delt ut til den deltakeren eller deltakergruppen som på en eller annen måte utmerker seg sterkest. Det kan f.eks. være deltagelse i Jentebølgen gjennom mange år, deltakelse med et uvanlig stort antall deltakere, kostymer, show, dans, underholdning før start eller andre forhold ved en bedrift eller gruppe som markerer seg i jentebølgen. May Lise Hoel er selv eneveldig jury.

21/5: Halv pris på RBK-billetter

Bilde av RBK-spillere

NKS Jentebølgen samarbeider med RBK og har gleden av å gi alle deltagere tilbud på hele 50 % rabatt, altså HALV PRIS, på samtlige plasser på Lerkendal Stadion til første hjemmekamp etter Jentebølgen – RBK-Vålerenga søndag 16. juni kl. 20:00. Kjøpslinken sendes ut i nyhetsbrevet som går til alle påmeldte.

9/5: Medicus støtter «Bølgen» også i år

Bilde fra Medicus-video

Vi er stolte av at Medicus også i år er samarbeidspartner til NKS Jentebølgen. Klinikken er spesialister i gynekologi og assistert befruktning. Lurer du på hvorfor dere ikke blir gravide? Eller er du nysgjerrig på hvor fruktbar du er? Alle deltagere i Jentebølgen får et tilbud på fruktbarhetstest eller gynekologisk sjekk hos Medicus som holder til på Solsiden.

Ta en titt på denne kule Medicus-videoen fra Jentebølgen i 2018.

9/5: Ni Muser byr på gratis afterrun

Gratis afterrun på Ni Muser

Dette bildet (klikk på bildet for en større utgave) sier vel alt – et strålende tilbud fra Café Ni Muser i Bispegata til Jentebølgens deltagere! Bord og benker settes ut i hagen, mange grillmat buffeer med variert utvalg av bl.a. kjøtt og pastasalater, musikk med DJ! Bare å glede seg.

6/5: Henting av startnummer, t-skjorter og sko-/gymposer

Startnummer 2019

Startnummer kan hentes på stand i 2. etg. på Trondheim Torg mandag-tirsdag 3-4 juni fra kl.12 til kl.16. På løpsdagen kan startnummer hentes i sekretariatet i Munkegata. Vi åpner kl.11.

Bestilte t-skjorter og sko-/gymposer kan hentes samtidig, både på Trondheim Torg og på arena.

5/5: Premie for tidlig påmelding

Holiday Club Åre

Vi har trekt vinner av Høstglød week-end for 2 på Holiday Club Åre blant de som hadde meldt seg på innen 1.mai. Vinner er Marit Krokstrand Olsen fra Malvik. Gratulerer!

25/4: Årets bølge blir fargerik

Bilde fra "fargeløp"

Nytt av året for NKS Jentebølgen er fargeløp. Det vil bli satt opp 4 fargestasjoner langs løypa markert med beachflagg. De som ønsker en «fargedusj» kan springe innom her. Fargene er produsert av maismel tilsatt fargestoff, dermaogisk testet, trygt for hud og ansikt. Vi anbefaler bruk av solbriller og ei hvit t-skjorte som ikke er av den dyreste sorten. Vi gleder oss!

13/4: Bruk Myworkout GO treningsapp ut juni 2019

myworkout-bilde

Ingen grunn til å vente med påmelding: Påmeldte deltagere får gratis bruk av Myworkout GO treningsapp ut juni 2019. Myworkout GO er en forskningsbasert app som veileder under trening både i forhold til gjennomføring og intensitet. Den måler maksimalt oksygenopptak og regner om til biologisk alder. Appen registrerer treningsøkter og utvikling automatisk. Den fungerer like bra for nybegynnere (som vil gå) som for toppidrettsutøvere. Mer info. på myworkout.com/no

7/4: Årets jentebølgenplakat

Jentebølgenplakaten 2019

Nå er årets jentebølgen-plakat ferdig. Klikk på bildet for å se en større utgave.

3/4: Premie for tidlig påmelding

Holiday Club Åre

Vi har gleden av å gratulere Wenche Hansen fra Orkanger som vinner av første premie for tidlig påmelding – 4 billetter til Knutsen og Ludvigsen generalprøve lørdag 15. juni.

Neste trekning av tidlig påmeldingspremie blir 1.mai – en weekend på Holiday Club Åre for 2 personer under høstens treningshelg Höstglöd Åre den 13-15 september, se nettsiden om Höstglöd.

31/3: Jentebølgen t-skjorte og gymbag

I år kan du kjøpe Jentebølgens t-skjorte (større bilde) og gymbag (stort bilde).

T-skjorte koster 150 kr og gymbag 45 kr. Alle bestilte varer sendes til Jentebølgen og leveres ut sammen med startnummer i uka før og frem til løpet.

Du bestiller ved å søke opp 558949 eller Supporter1 på Vipps. Legg inn lag, forening eller lignende i kommentarfeltet for felles henting. Siste frist for bestilling er 4. mai.

21/3: Meld deg på jentebølgens nyhetsbrev

Frem mot jentebølgen 5. juni kommer vi til å sende ut en del nyhetsbrev på e-post med informasjon om bølgen.

Hvis du ønsker å motta disse nyhetsbrevene sender du en e-post til prosjektleder Tone Østgaard: Påmelding til nyhetsbrev (klikk på lenken).

19/3: Ny ambassadør: Hanne Heksem

Bilde av Hanne Heksem

Hanne Heksem er 19 år og har historie i jentebølgen tilbake til 2012 da hun løp for første gang. Les mer i Jentebølgen-ambassadør: Hanne Nymark Heksem.

14/3: BDO Trondheim er også med på laget for 2019!

BDO-logo

Jentebølgen har siden starten i 1993 vært avhengig av et nært og godt samarbeid med våre støttespillere - både før, under og etter selve «Bølgen». Jentebølgen Trondheim er derfor den største av sitt slag i Norge.

Ønsker du/din bedrift å være vår samarbeidspartner, fortsette å bygge Jentebølgen Trondheim til å et av de største arrangementene i Trondheim, er du og din bedrift/organisasjon hjertelig velkommen til det – kontaktinformasjon.

12/3: Rabatt på Knutsen & Ludvigsen Rule Britannia + hurtigsvarpremier

Knutsen og Ludvigsen plakat

En av sommerens kulturbegivenheter i Trondheim er Knutsen & Ludvigsen Rule Britannia – en rockeforestilling for hele familien som spilles 8 dager fra 15. juni – finn ut mer på Britannias nettside om forestillingene.

Jentebølgen Trondheim samarbeider med Dora3 og kan tilby 10 % rabatt til deltagere med følge så lenge beholdningen rekker. Etter påmelding vil du i løpet av en ukes tid få en e-post med lenke til kampanjebillett.

Blant deltakere som melder seg på før 1. april, trekker vi 4 billetter til generalprøven på Knutsen & Ludvigsen Rule Britannia, lørdag 15. juni kl 13.00. Informasjon om påmelding finner du på påmeldingssiden.

12/3: Mari tar over mikrofonen

Bilde av Mari Haugen Smistad

Vi er kjempeglad for at denne allsidige og talentfulle jenta – Mari Haugen Smistad – blir årets konferansier på Jentebølgen!

Les mer om Mari på Maris profilside på Trøndelag Teater.

Foto: Harald Øren

11/3: Nå er det åpnet for påmelding

Nå er det åpner for påmelding på vår påmeldingsside hos EQTiming.

Nytt i år er at du kan løpe med tidtaking dersom du ønsker det, med start 18:15, fem minutter før den store fellesstarten 18:20. Pass på at du gjør riktig valg når du melder deg på.

Priser og annen informasjon finner du på informasjonssiden om påmelding.

10/3: Tone i Bladet

Les mer om Jentebølgen-leder Tone i Bladet på Stjørdal – Sjef for Norges nest største jenteløp.

10/3: Tre Små Kinesere varmer opp for oss i år

Fra Trondheim og til Jentebølgen: 3 Små Kinesere spiller for oss i år. Dette blir bra!

Bilde fra kinesernes nettside soleplassland.net. Mens vi venter kan du spille gamle klassikere på YouTube, blant annet Soleplassland.

7/3: 3T Treningssenter er hovedsamarbeidspartner

Bilde av oppvarming med 3T-instruktører

Vi er stolte og glade for at 3T Treningssenter også år blir Hovedsamarbeidspartner til Jentebølgen. De tilbyr 1 ukes gratis trening for alle deltakere og garderobe på dagen, samt hjelper oss på vegen med trening kl. 16 og oppvarming like før startskuddet går kl.18.15. Medlemmer får redusert startkontigent.

7/3: Bufetat fortsetter samarbeidet

Bufetat-logo

NKS Jentebølgen Trondheim er veldig glad for at også Bufetat og fosterhjemstjenesten i Midt-Norge er med oss videre på ferden.

De arrangerer bl.a. informasjonsmøter for dere som ønsker å vite mer om hva det vil si å være fosterhjem – neste gang 18. mars i Trondheim.

6/3: Jentebølgen Trondheim på Instagram

Bilde av jentebølgens Instagram-konto

I år har vi tenkt å revitalisere Instagram-kontoen til Jentebølgen i Trondheim og bruke denne langt mer aktivt enn tidligere år. Følg kontoen vår og få motiverende bilder inn i bildestrømmen din.

Vi oppfordrer også til posting av Jentebølgen-relevante bilder på Instagram og i andre sosiale medier. Bruk emneknaggen #jentebølgentrondheim så finner vi hverandres bilder:-)

5/3: Motivasjonspris 2019

Bilde malt av May Lise Hoel

Jentebølgen vil også i år dele ut en motivasjonspris til den deltaker/gruppen som på en eller annen måte utmerker seg sterkest. Det kan for eksempel være deltagelse i Bølgen gjennom mange år, deltakelse med et uvanlig stort antall deltakere, kostymer, show, dans eller annen underholdning før start, eller jubileum eller andre forhold ved en bedrift eller gruppe som markerer seg i Jentebølgen.

Vi har i år forespurt kunstneren May Lise Hoel om å stå for motivasjonsprisen og er veldig glad og beæret over at hun har akseptert «oppdraget».

5/3: Trondhjem Sanitetsforening fortsetter samarbeidet

NKS logo

Det er med stor glede at vi kan presentere Trondhjem Sanitetsforening som vår Hovedsamarbeidspartner også i 2019. NKS med sine 650 lokalforeninger og ca 41 500 medlemmer gjør utrolig mye bra for kvinner og kvinnehelse i det ganske land. Blant annet skaper de møteplasser for minoritetskvinner, tar kampen mot "skjønnhetstyranniet" og finansierer forskning som tetter kunnskapshull om kvinners helse. NKS Jentebølgen gleder oss over samarbeidet — før, under og etter 5. juni 2019!

Sjekk denne videoen som forteller litt om Trondhjem Sanitestforening. Du finner mer informasjon på Trondhjem Sanitetsforenings nettsider.

2/3: Jentebølgen-ambassadør: Mental Helse Trondheim

I år knytter vi til oss et antall ambassadører som på ulike måter støtter opp under Jentebølgen i Trondheim, først ut er Mental Helse Trondheim.

Fra styreleder Dag Øivind Antonsen har vi fått denne oppfordringen om samhold, fysisk aktivitet og deltakelse i «Bølgen»: Fysisk aktivitet i samhandling og lystig konkurranse.

26/2: Bli kjent med den nye «Jentebølgen-generalen»

Bilde av Tone Østgaard

Etter 25 suksessrike år med Jentebølgen i Trondheim pensjonerte Reidar Isachsen seg etter fjorårets «Bølge». Stafettpinnen tas nå over av Tone Østgaard som er prosjektleder for årets Jentebølge i Trondheim.

Du kan bli bedre kjent med Tone og hennes tanker om årets arrangement i Her er den nye «Jentebølge-generalen» som Einar Kristengaard har laget for oss.

21/6: Takk for i år!

Bilde av takk-for-i-år-plakat

Strindheim IL Friidrett og Jentebølgen-general Reidar Isachsen takker alle som har deltatt eller bidratt til årets «Bølge» – les Reidars takkebrev.

God sommer alle jentebølgen-venner!

5/6: Bilder fra Jentebølgen 2018

Vi synes «Bølgen» ble en riktig trivelig årgang med over 2300 deltakere. Her er noen bildeinntrykk.

21/6: Takk for i år!

Bilde av takk-for-i-år-plakat

Strindheim IL Friidrett og Jentebølgen-general Reidar Isachsen takker alle som har deltatt eller bidratt til årets «Bølge» – les Reidars takkebrev.

God sommer alle jentebølgen-venner!

6/6: Uavhentede premier

Bilde av løpere

I tillegg til løpeglede var det noen som fikk en ekstra gevinst, noen av disse fikk dessverre ikke hentet uttrekkspremien. Det gjelder disse:

STARTNR PREMIE      GIVER
0083  BILDE       MODERN ART GALLERY
0381  GAVEKORT WALLMANS GLOBETGROTTER
0421  MEDLEMSSKAP    N.K.S.
0892  ÅRSKORT      3T
0933  BILDE       TRONDHJEMS SANITETSFORENING
1277  LEIE BIL 14 DAGER SKODA, MØLLER LEANGEN
1694  ROLLE       EUREKA

Vinnere kontakter Reidar (reidar@jentebolgentrondheim.no eller tlf 923 34 576)

5/6: Bilder fra Jentebølgen 2018

Vi synes «Bølgen» ble en riktig trivelig årgang med over 2300 deltakere. Her er noen bildeinntrykk.

3/6: Noen praktiske opplysninger

De fleste har sikkert fått med seg at det tirsdag vil være aktiviteter på Beddingen fra 16:00 og at startskuddet smeller kl. 19:00, men her er litt praktisk informasjon i tillegg:

* Startnummer hentes (og kan fortsatt kjøpes) på Meny Solsiden. Mandag 9-21 og fra 9 på tirsdag.
* Veskeoppbevaring i telt ved inngangen til DNB
* Uttrekkspremier deles ut i telt ved inngangen til DNB
* Garderobe hos 3T på Solsiden
* Mobile toaletter på området

For å få en smidig avvikling av starten, ber vi de som skal løpe raskt om å stille først i feltet, deretter de som planlegger å jogge og til slutt de som skal gå gjennom løypa.

2/6: Program for Jentebølgen 2018

Bilde av 3-T-trener

Tirsdag starter programmet med trening i regi av 3T kl. 16:00, så går det slag i slag til Are sender startfeltet avgårde kl. 19:00. Du finner hele programmet på program-siden.

31/5: I år kjører «Bølgen» Skoda Rapid

I år kjører Jentebølgen-general Isachsen rundt i en flott Skoda Rapid, stilt til rådighet fra vår samarbeidspartner Møller Bil Leangen.

Bilen kan beundres på Solsiden før Jentebølgen starter og kommer til å lede an over Blomsterbrua når startskuddet smeller. Klikk på bildet for å se en større versjon.

28/5: Husk påmelding til «Bølgen-2018»

Bilder fra Jentebølgen 2018

Nå er det virkelig på tide å ordne påmelding til jubileumsbølgen, tirsdag 5. juni, dersom du ikke allerede har gjort det. 120 kr for barn og ungdom, og 280 kroner for voksne – mer informasjon om priser, gruppepåmelding m.m. på informasjons-siden om påmelding. Du kan også gå rett til Nettpåmelding. Du kan melde deg på frem til søndag 3. juni kl. 09:00, så lenge vi ikke når opp i det maksimale deltakerantallet som politiet godtar.

22/5: Motivasjonspris til årets deltakergruppe

Bilde av premiebildet

Vi har også i år en motivasjonspris som vil bli delt ut til den deltakergruppen som på en eller annen måte utmerker seg sterkest. Det kan for eksempel være deltagelse i jentebølgen gjennom mange år, deltakelse med et uvanlig stort antall deltakere, kostymer, show, dans eller annen underholdning før start, eller jubileum eller andre forhold ved en bedrift eller gruppe som markerer seg i jentebølgen.

Som tidligere år er det synlige beviset på kåringen et innrammet bilde av kunstneren Åse Juul, som er jury sammen med Hilde Gade fra Trondhjem Sanitesforening.

I år er premien bildet vist til venstre, klikk på bildet for å se en større utgave. Åse Juul forteller at bildet har tittel "Girl power" – det symboliserer styrke hos jenter og kvinner. Trening og idrett er en viktig faktor, og spesielt lagidretten blant unge bidrar til sunn livsstil og sosialt samhold. Jentebølgen inspirerer og viser hvor fint det er å være sammen om trening. Årets Mee too - kampanje har satt fokus på kvinner, og styrket kvinners posisjon i samfunnet. Dette har vært blant inspirasjonskildene til bildet.

20/5: Følg Jentebølgen på Facebook

Jentebølgen Trondheim er på Facebook – like og følg Jentebølgen Trondheim og få løpende informasjon frem til løpsdagen.

12/5: Sjetne Horn & Ompa

Bilde av Sjetne Horn & Ompa

Sjetne Horn & Ompa har vært et hørbart så vel som godt synlig element i «Bølgen» gjennom mange år. De dyktige musikantene stille selvsag opp også i år – det er vi veldig glade for. Du kan lese mer om korpset og se bilder fra de siste løpene i Jentebølgen-helter: Sjetne Horn & Ompa.

11/5: Medicus er ny samarbeidspartner

Bildecollage fra Medicus

Medicus er en fertilitetsklinikk og gynekologisk senter som holder til på Solsiden i Trondheim. Med over 20 års erfaring er du i trygge hender når du møter fagfolkene ved Medicus enten det er for en generell gynekologisk undersøkelser, ultralyd i forbindelse med svangerskap, fruktbarhetssjekk eller hvis dere trenger hjelp til å bli gravid.

Medicus er den største private aktøren innen gynekolog og fertilitetsbehandling i Trøndelag. Deres dedikerte team nærmer seg å hjulpet 1000 barn til verden og kan vise til svært gode resultater.

Medicus hjelper deg uten henvisning, har ingen ventetid og tilbyr timer både dag og kveld. Les mer og bestill time på medicus.no

9/5: Kick-Off for «Bølgen» 2018

Jentebølgen i Trondheim har en rekke samarbeidspartnere som er med og gjør arrangementet mulig. For å markere at vi setter pris på våre bidragsytere, arrangerer vi hvert år et Kick-Off-arrangement når det ikke er så veldig lenge til startskuddet smeller.

Vi har delt noen bilder fra en trivelig kveld på Søstrene Karlsen og Modern Art Gallery – les mer på Jentebølgen: Kick-Off.

5/5: Bordbestilling på Solsiden

Logo Søstrene Karlsen og Egon

Det er fortsatt mulig å bestille bord hos våre samarbeidspartnere på Solsiden: Søstrene Karlsen og Egon Solsiden.

Søstrene Karlsen: epost@sostrenekarlsen.no eller torgeir@sostrenekarlsen.no eller tlf. 73 60 00 25

Egon Solsiden: Større grupper: solsiden@egon.no. Mindre grupper kan legge inn reservasjoner på www.egon.no.

5/5: Are Sende Osen skyter startskuddet og Odin Jensenius leder an over Blomsterbrua

I jubileumsåret var det naturlig å spørre radarparet Klaus Sonstad og Are Sende Osen om å følge opp suksessen fra 2016. Heldigvis fikk vi «napp»:-) Arbeidsfordelingen blir som forrige gang, Are fyrer av startskuddet og Odin Jensenius tar turen rundt løypa som inspirerende «hare». På Jentebølgen-2016 kan du se bilder fra Are og Odins «bølgen-opplevelser» for to år siden.

I dag er det en måned til startskuddet smeller så nå er det bare å få påmeldingen unnagjort – nettpåmelding for Jentebølgen-2018.

1/5: Vær en god rollemodell

Vår hovedsamarbeidspartner, Norske Kvinners Santitetsforening i Trondheim og fylkeslaget i Sør-Trøndelag, er opptatt av voksnes betydning som rollemodell for våre barn og unge. NKS har fått utarbeidet seks enkle råd for hvordan vi kan hjelpe barn å håndtere dagens kropps- og utseendepress: vær en god rollemodell.

Dette er verdi- og holdningsarbeid som Jentebølgen i Trondheim og arrangørene i Strindheim IL Friidrett stiller oss 100 prosent bak.

Hvis du vil lære mer om NKS arbeid finner du informasjon på nettsiden Vær en god rollemodell og på Sanitetskvinnenes hovednettside.

27/4: TrønderbraZZ spiller for «Bølgen» i år også

TrønderbraZZ har i over 20 år underholdt for deltakerne i Jentebølgen og blir også i år å finne ved drikkestasjonen ved stadion, cirke 2 km ut i traséen.

Vi setter veldig stor pris på samarbeidet med TrønderbraZZ og du kan lære mer korpset i Jentebølgen-helter: TrønderbraZZ.

22/4: 24 år i Jentebølgen i Trondheim

Anne Almås Aune er en superveteran med 24 starter i «Bølgen» i Trondheim – i bildet ser vi henne under jentebølgen i 2006.

Vi har bedt Anne dele noen oppleverser og bilder fra de mange årene i jentebølgen, les mer i Jentebølgen-veteran: Anne Almås Aune.

22/4: TettPå! Bemanning er ny samarbeidspartner

Nytt av året er at det lokale bemanningsbyrået TettPå! Bemanning stiller som sponsor for Jentebølgen. Bemanningsbyrået ble startet opp i 2007, og jobber både med rekruttering til faste stillinger og utleie av personell til midlertidige behov. Som svar på spørsmål om hvorfor de ville gå inn som samarbeidspartner for Jentebølgen, svarte daglig leder Håvard Christensen følgende; «Vi er veldig opptatte av det som skjer lokalt, og spesielt er vi positive til sunne aktiviteter som Jentebølgen. Dette er også noe annet enn et vanlig sportsarrangement. Jentebølgen oser av frisk aktivitet for jenter i alle aldre, og med en klar overvekt av kvinnelige kontoransatte, er dette noe vi ser frem til å bli en del av».

I bildet ser vi Vibeche Gabrielsen og Liv Elin Bøstein-Melhus i TettPå! Bemanning.

15/4: Årets deltakergruppe 2017: Hemne Revmatikerforening

Et av de mest synlige innslagene på «Bølgen 2017» var Hemne Revmatikerlag som også fikk prisen for beste deltakergruppe. Mer om Hemnegjengens meget vellykkede tur til Trondheims-bølgen finner du på Hemne Revmatikerforening.

Hemne Revmatikerforening utfordrer alle revmatiker-foreninger i Trøndelag til å bli med i 2018.

14/4: Melhus Revylag stiller sterkt i «Bølgen»

Damene i Melhus Revylag har tatt utfordringen fra Jentebølgen-veteran Laila Saksgård og stiller i følge talskvinne Eva Gundersen sterkt i årets jentebølge: «Ja, nå er vi oppe i 7-8 stykker fra Melhus Revylag som skal bli med vårt medlem Laila Saksgård på jentebølgen. Når Laila utfordrer, så stiller vi!»

Du kan lese mer om Melhus Reyylag i Utfordret: Melhus Revylag, der du også finner ut hvem de sender utfordringen videre til.

10/4: Fortsatt tilbud om gratis HPV-vaksine

Vaksinasjon og Smittevernkontoret i Trondheim kommune informerer om at det fortsatt er mulig å benytte seg av tilbud om gratis HPV vaksine.

I perioden 2016-2018 får kvinner født 1991 eller senere tilbud om gratis HPV vaksine som en del av det norske barnevaksinasjonsprogrammet. Vaksinen må tas 3 ganger i løpet av minimum 6 måneder. For å benytte gratistilbudet må man starte med første dose senest desember 2018. I Trondheim kommune er det tilbud om vaksinering hver uke og man har nå satt 25000 doser.

Timebestilling for gratis HPV-vaksine

HPV (humant papilloma virus) er årsak til 99 % av alle livmorhalskrefttilfeller. Tar man alle 3 dosene på riktig intervall er man 90 % beskyttet livet ut. 70 % av den voksne befolkningen vil i løpet av livet bli smittet med et HPV virus.

7/4: Grannes er tilbake i Jentebølgen

Etter to års opphold er Grannes tilbake som Jentebølgen-band. På oppdrag for Globetrotter event har Grannes fått Hard Rock Cafe i Praha til å riste, Rockefeller i Oslo til å koke og store festivaler til å runge av allsang.

Men Grannes er akkurat like rå når de spiller på grendehus og kulturhus rundt omkring i Norge. Vi snakker nemlig om ekte, helstøpt vare når Grannes entrer scenen, et band som er seg sjøl og gir alt uansett. Nettopp derfor er det få band i Norge som er i stand til å løfte stemningen så til de grader som Grannes. Alle Grannes sine utgivelser ligger klare for nedlastninger hos alle digitale distributører (Spotify, Wimp, iTunes osv.) Grannes er Trønderrock i ny ”tapning”, litt tøffere i stilen, litt mere gitarbasert, men fremdeles deilig kommersielt, allsangfrembringende og med 100 % festgaranti.

Vi husker det svingte godt de gangene Grannes spilte for «Bølgen» – se bilder fra 2014 og bilder fra 2015. Vi gleder oss:-)

2/4: Bli med på «Early Birds» fredag 6. april

Fra våre venner i Trondheim 2023 har vi fått følgende invitasjon til gratis trim og utmerket forberedelse til årets jentebølge:

Har du hørt om fenomenet «Early Birds»? Visste du at det kanskje blir VM på ski i Trondheim i 2023?

Den første fredagen i hver måned ønskes ALLE velkommen til en sprek, inspirerende og trivelig start på dagen. Klokken 06:30 starter vi på en felles gå/løpetur. Før start får alle morgenfugler den populære «Early Birds t-skjorten». Etter 15 minutter snur vi, og dermed kommer alle samlet tilbake etter omtrent 30 minutter. Da blir det servert rykende varm kaffe fra Kjeldsberg. Dette er en unik mulighet for å kombinere frisk luft, fysisk aktivitet og sosial hygge.

Neste mulighet er fredag 6. april, enten fra Torvet i Trondheim eller fra en av de over 30 andre stedene det arrangeres i Trøndelag!

Trondheim søker om å være vertskap for VM på ski i nordiske grener (hopp, langrenn og kombinert) i 2023, avgjørelsen faller 17.mai! Visjonen er at ”VM i Trondheim skal være mer enn et mesterskap på ski og hele Trøndelag skal involveres. Vi vil bruke kraften og energien i VM til å skape bevegelse”. VM søknaden til Trondheim er visjonær, og et av fokusområdene er folkehelse. Early Birds er folkehelse i praksis, og vi ønsker å vise hvor enkelt det kan gjøres.

Vi oppfordrer alle spreke jenter til å invitere med ei venninne og oppleve morgenstemning på sitt beste sammen med oss. For mer informasjon og eventer til alle de ulike startstedene, se Trondheim 2023s Facebookside.

17/3: 25 år i Jentebølgen Trondheim

Laila Saksgård har deltatt i alle Jentebølger som har vært arrangert i Trondheim, og vel så det :-), og har en komplett samling startnummer fra disse årene.

Les mer om dette i Jentebølgen-veteran: Laila Saksgård og finn også ut hvem Laila utfordrer til å stille i NKS Jentebølgen 2018.

9/3: 25 år i Jentebølgen Trondheim

Anne Guri Haugum har vært med i alle Jentebølgen-løpene i Trondheim siden starten i 1993. I bildet ser vi Anne Guri sammen med «hare» Tore Strømøy på et av jentebølgen-løpene på tidlig 2000-tall. Anne Guris deltakelse som høygravid i 1994 ble i meste laget for kroppen hennes, men siden har hun deltatt sammen med dattern og heldigvis vært i stand til å kommme tilbake i god form.

Flere bilder og Anne Guris egen historie finner du på Jentebølgen-veteran: Anne Guri Haugum.

5/3: Hat-trick som hovedsponsor

Norske Kvinners Sanitetsforening stiller for tredje år på rad som hovedsponsor for jentebølgen i Trondheim. Hilde Gade i NKS sier: «Mer enn 100 Sanitetskvinner deltok fra flere foreninger i 2017. Vi er stolte av å være hovedsponsor for 3 år på rad for et godt og morsomt lavterskeltilbud for kvinner i alle aldre! Tenk at det er 25 år siden løpet startet første gang! Det står det respekt av! NKS-medlemmene vil gå kvinne av huse og delta med liv og lyst i juni!»

NKS har send oss noen av sine bilder fra de siste «Bølgene».

10/2: Seada fikk prøve seg som glassblåser

Seada Brkovic vant et opphold hos Holiday Club i Åre og et kurs i glassblåsing hos Åre Glashytta. Det ble et artig opphold for Seada som kunne reise hjem med unik glasskunst som ingen har maken til:-)

Les mer om oppholdet i Åre og se resultatet av Seadas debut som glassblåser i Seadas premie.

4/2: 25 år i Jentebølgen Trondheim

Astrid Bøysen er en av meget få som har deltatt i alle «Bølger» siden oppstarten i 1993. Ikke nok med at Astrid har vært en trofast deltaker, hun har også fra starten av vært kontaktperson og oppmann for deltakerne fra Sit, som hvert år stiller med en stor gruppe. «Selvsagt blir jeg med også i år. Jeg er kontaktperson og oppmann for deltakerne fra Sit, og det har jeg vært i alle år. Det er jeg som sender ut påmeldingslister, og inspirerer andre til å delta. Da er det en selvfølge at jeg deltar selv. Jeg har mange gode opplevelser med jentebølgen, og det er artig med musikk og drikkestasjoner underveis. Jeg har ikke hørt om noen som har angret seg for at de har deltatt

I bildet ser vi Sit-gruppen 2016 sammmen med starter Are og hare Odin. Astrid er helt til høyre i bildet. Klikk på bildet for å se en større utgave.

Vi ønsker Astrid og resten av Sit-gjengen lykke til med forberedelsene og hjertelig velkommen til årets jentebølge i Trondheim, tirsdag 5. juni.

17/1: Nå kan du melde deg på Jentebølgen

Nå kan du melde deg på Jentebølgen Trondheim 2018 — nettpåmelding.

Prisene er de samme som i fjor. Du kan finne mer informasjon om priser m.m. på påmeldingssiden.

18/12: God jul og godt nytt år!

Jentebølgen-general Reidar Isachsen og Strindheim IL Friidrett ønsker alle våre jentebølgen-venner god jul og godt nytt år!

Klikk på bildet for en større utgave av julehilsenen.

22/6: Jentebølgen 2018 – tirsdag 5. juni

Jentebølgen 2018 blir arrangert tirsdag 5. juni.

Hvis du trenger inspirasjon kan du sjekke bilder fra tidligere «Bølger» – 2017, 2016 og 2015.

22/6: Takk for i år!

Strindheim IL Friidrett og Jentebølgen-general Reidar Isachsen takker alle som har deltatt eller bidratt til årets «Bølge» – les Reidars takkebrev.

Vi håper å se alle tilbake i jubileumsbølgen, tirsdag 5. juni 2018. God sommer alle jentebølgen-venner!

21/6: Lukrativt å være med på NKS Jentebølgen:-)

Årets NKS Jentebølgen ble en stor suksess med nærmere 2100 påmeldte. Gjennom alle år har Bølgen hatt mange flotte premier – i år var det 34 premier som ble trukket ut blant deltakerne.

Startnummer 1342, Seada Brkovic, ble den heldige vinner av et opphold på Holiday Club i Åre som toppes med et glassblåserkurs hos Åre Glashytta. Seada sier hun ikke har særlig vinnerflaks og da var det ekstra stas å stikke avgårde med en av topppremiene i «Bølgen». Hun gleder seg allerede stort til å ta turen til Åre.

Premien ble overrakt av jentebølgen-general Reidar Isachsen på Seadas arbeidsplass Sjakkmatt frisør.

14/6: Bilder fra NKS Jentebølgen

Denne blide gjengen fra 3Ts store deltakergruppe var noen av dem som fullførte løpet i går i fin stil – her kan du se flere bilder fra «Bølgen-2017».

13/6: Selma løp raskest i trivelig «Bølge»

Det var 12 år gamle Selma Nevin (bildet) fra Strindheim IL Friidrett som kom først i mål i årets jentebølge i Trondheim. Oppunder 2100 deltakere, greit løpevær og ikke minst besøk av kulturminister Linda Hofstad Helleland gjorde dette til en flott årgang.

Du kan se flere bilder på Jentebølgen 2017.

12/6: Noen praktiske opplysninger

De fleste har sikkert fått med seg at det vil være aktiviteter på Beddingen fra 16:00 og at startskuddet smeller kl. 19:00, men her er litt praktisk informasjon i tillegg:

* Startnummer hentes (og kan fortsatt kjøpes) på Meny Solsiden. Til 21 i dag og fra 9 i morgen
* Veskeoppbevaring i telt ved inngangen til DNB
* Uttrekkspremier deles ut i telt ved inngangen til DNB
* Garderobe hos 3T på Solsiden
* Mobile toaletter på området

For å få en smidig avvikling av starten, ber vi de som skal løpe raskt om å stille først i feltet, deretter de som planlegger å jogge og til som skal gå gjennom løypa.

12/6: Fin værmelding for Jentebølgen i morgen

yr.no «lover» bra vær for Jentebølgen i morgen – mildt, så godt som vindstille og lettskyet oppholdsvær.

Dette er godt nytt for dere som allerede er påmeldt. For dere andre er det bare å ta turen til Meny Solsiden og kjøpe startnummer, vi har åpent frem til kl. 21 i kveld og fra kl. 9 i morgen tidlig.

11/6: Program for NKS Jentebølgen 2017

Jentebølgen avsluttes med medaljer og deltakerposer. Det som skjer før det er følgende:

16.00: TRENING V/3T. TIL CA KL 17.20.
17.30: VELKOMMEN V/TORE JOHANSEN
17.35: PETTER WAVOLD MED BAND SPILLER.
18.10: DIV INFORMASJON V/TORE JOHANSEN.
18.15: BUFETAT, APPELL V/LISE ABELVIK
18.20: VELKOMMEN/APPELL NKS V /HILDE GADE
18.25: INTERVJU MED ELDAR RØNNING – OLA BY RISE.
18.30: OVERREKKELSE MALERI MOTIVASJONSPRIS V/ÅSE JUUL.
18.33: TREKNING PREMIER.
18.36: KULTURMINISTER LINDA HOFSTAD HELLELAND
18.45: OPPVARMING V/3T. PETTER WAVOLD MED BAND + EGEN MUSIKK.
18.55: PETTER WAVOLD MED BAND SPILLER.
19.00: STARTSKUDDET SMELLER

Startnummer hentes hos Meny Solsiden der man også kan melde seg på – mandag 9-21 og tirsdag 9-19.

10/6: Løypekart 2017

Løypekart for NKS Jentebølgen 2017 – klikk på bildet for å se et større kart.

Startnummer hentes på Meny Solsiden mandag 9-21 og tirsdag 9-19. Der kan du også melde deg på og få startnummer med en gang.

10/6: Jentebølgen-veteran Astrid i Adressa

Adresseavisen har møtt Jentebølgen-veteran Astrid Bøyesen som er leder i bedriftsidrettslaget til Studentsamskipnaden i Trondheim og har løpt alle Jentebølgen-løpene i Trondheim siden starten. Les mer i Knalltøff konkurranse om mosjonistene.

Bildet: Faksimile fra Adresseavisen.

9/6: Deltakerposen

Nå har flittige utøvere i Strindheim IL Friidrett pakket årets deltakerposer. Trykk på bildet for å se innholdet i et større bilde.

Husk at du fortsatt kan kjøpe startnummer – på Meny Solsiden lørdag 9-18, mandag 9-21 og tirsdag 9-19.

7/6: Påmelding og henting av startnummer

Fra torsdag 8. juni er det stengt for nettpåmelding, men det er fortsatt mulig å kjøpe startnummer i forbindelse med startnummerutdelingen på Meny Solsiden:

Lørdag 9-18
Mandag 9-21
Tirsdag 9-løpet starter

Priser og annen informasjon om påmelding til «bølgen» finner du på påmeldings-siden.

I bildet fra i fjor ser vi «haren» Odin Jensenius sammen med 3T instruktører som ledet oppvarmingen. I år er det Eldar Rønning som overtar hare-rollen når «Bølgen» settes i bevegelse over Blomsterbroen, mens 3T også denne gangen vil ta seg av oppvarmingen.

28/5: Motivasjonspris til årets deltakergruppe

Vi har også i år en motivasjonspris som vil bli delt ut til den deltakergruppen som på en eller annen måte utmerker seg sterkest. Det kan for eksempel være deltagelse i jentebølgen gjennom mange år, deltakelse med et uvanlig stort antall deltakere, kostymer, show, dans eller annen underholdning før start, eller jubileum eller andre forhold ved en bedrift eller gruppe som markerer seg i jentebølgen.

Som tidligere år er det synlige beviset på kåringen et innrammet bilde av kunstneren Åse Juul, som også er eneveldig jury. I år er premien bildet vist til venstre, klikk på bildet for å se en større utgave.

18/5: Ola By Rise er årets starter

Det blir kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim kommune, Ola By Rise, som setter årets «Bølge» i bevegelse ved å avfyre startskuddet.

Ola er vel kjent fra både idrett, media og kultur. Vi setter stor pris på at han stiller opp for NKS Jentebølgen Trondheim.

8/5: Bufetat trenger flere fosterhjem

Våre venner i Bufetat gjør et viktig arbeid for barn og unge som trenger hjelp og har dette budskapet til «Bølgens» deltakere:

«Fosterhjemstjenesten i Bufetat region Midt-Norge er så heldig at vi får lov til å samarbeide med Jentebølgen om å synliggjøre behovet for fosterhjem. Fosterhjemtjenesten jobber for å rekruttere fosterhjem til barn og unge som av forskjellige årsaker ikke kan bo hjemme hos foreldrene sine. Ulike barn trenger ulike fosterhjem. Det alle fosterhjem har til felles er at de består av voksne med god omsorgsevne og overskudd til barna; Både gifte, samboere, enslige eller likekjønnede par kan bli fosterforeldre.

Fosterhjemtjenesten har stand ved Solsiden og vil gjerne at alle som har tenkt på å bli, eller har spørsmål om fosterhjem stikker innom for en prat. Vi er lett gjenkjennelige i våre lilla fosterhjem-t-skjorter på standen. Kom innom!»

Illustrasjonsfoto: Tine Poppe. Bildet kan ikke brukes uten etter avtale med fotografen.

1/5: Kick Off med våre samarbeidspartnere

NKS Jentebølgens samarbeidspartnere er helt avgjørende for at «Bølgen» skal kunne lande fjellstøtt. For å markere starten på årets jentebølgen-sesong inviterte vi derfor til Kick Off med en matbit på Egon Solsiden og etterfølgende samling i Modern Art Gallery. Du får et inntrykk av arrangementet på kickoff-siden.

30/4: Kulturminister Helleland kommer på «Bølgen»

NKS Jentebølgen Trondheim er stolte og glade for at Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil prioritere å komme og holde en appell under årets jentebølge.

«Jeg gleder meg til NKS Jentebølgen i juni. Dette er flott arrangementet for damer i alle aldre, uansett kondis eller ambisjonsnivå. Løpet inspirer til bedre folkehelse og nye rekorder, dette blir spennende!», sier Linda Helleland.

21/4: Petter Wavold & Bandet spiller før «Bølgen»

Som i 2016 er det Petter Wavold & Bandet som skal spille på scenen før start. Les mer om de blidspente karene på petter.wavold.no.

18/4: Eldar Rønning er årets hare

Eldar Rønning som vi kjenner fra langrennsporten og i det siste fra NRKs Mesternes Mester, er årets hare i Jentebølgen Trondheim.

Vi er takknemlige for at Eldar stiller opp og vet at han også er en meget habil løper — så det er bare å legge seg i trening:-)

10/4: Jentebølgen for 25. gang i Trondheim

Jentebølgen arrangeres i år for 25. gang i Trondheim. I den forbindelse har våre gode venner i Bydelsavisa laget et oppslag om Jentebølgens historie i Trondheim.

Du kan lese dette i vår kopi av Jentebølgen for 25. gang i Trondheim.

18/12: Julehilsen

Jentebølgen-general Reidar Isachsen og Strindheim IL Friidrett ønsker alle våre jentebølgen-venner god jul og godt nytt år!

Klikk på bildet for en større utgave av julehilsenen.

Hvis du trenger inspirasjon for å komme i gang med treningen til NKS jentebølgen tirsdag 13. juni kan du ta en titt på bildene fra de siste årene: 2016, 2015 og 2014.

21/6: Takk for i år og god sommer!

Med denne collagen (klikk på bildet for en større utgave) fra våre samarbeidspartnere i Bydelsavisa Strinda vil vi takke alle som deltok eller bidro på annen måte til en fantastisk flott jentebølge.

Jentebølgen-general Reidar Isachsen og Strindheim IL Friidrett ønsker alle en riktig god sommer!

For å gjenoppleve litt av stemningen fra årets «bølge» kan du ta en titt på bildene fra NKS Jentebølgen Trondheim 2016.

21/6: Jentebølgen 2017

Neste års «Bølge» skal arrangeres tirsdag 13. juni. Kryss av i kalenderen allerede nå. Vi vil benytte samme arena (foran DNB på Solsiden) som de siste årene og satser sterkt på å nå deltakertaket på 3000 deltakere. Planleggingen er allerede i gang så det er bare å begynne å glede seg:-)

5/6: Værmelding og praktiske opplysninger

Det er virkelig flott værmelding for tirsdag ettermiddag og kveld, så dette lover godt for en særdeles trivelig jentebølge.

Noen praktiske opplysninger: (1) Startnummer kan hentes på Match på Solsiden mandag 9-21 og tirsdag fra 9 til løpsstart. Her selger vi også startnummer til de som ikke er forhåndspåmeldt, helt til vi når begrensningen på 3000 deltakere. (2) Det vil være mobile toaletter ved start/mål på Beddingen. (3) Klær o.l. kan deponeres i et telt ved start/mål. (4) Etter løpet vil det være mulig å dusje hos 3T på Solsiden.

Underholdningen starter 17:30 og 19:00 fyrer Are Sende Osen av startpistolen — velkommen til NKS Jentebølgen Trondheim 2016!

3/6: Deltakerposen 2016

Jentebølgen-general Isachsen er godt fornøyd med årets deltakerpose — klikk på bildet for å se en større utgave av bildet. Nota bene, det kan forekomme mindre forskjeller fra pose til pose.

I posen finner du bl.a. tyggegummi fra KIA og hvis du tar med deg jentebølgen-startnummeret ditt til KIA Trondheim får du 6000 kr i rabatt på en Kia Soul Electric.

1/6: Påmelding og henting av startnummer

Nå er forhåndspåmeldingen på nett stengt og telleren stoppet på 2680 påmeldte som er veldig bra. Det betyr at det fortsatt er 320 tilgjengelige startnummer som kan kjøpes i forbindelse med startnummerutdelingen hos Match på Solsiden.

Startnummer kan hentes vår samarbeidspartner Match i Solsiden Kjøpesenter: Lørdag 4. juni 9-18, mandag 6. juni 9-21 og tirsdag 7. 9-løpstart.

Vi anbefaler ikke å være ute i siste liten på tirsdag da det erfaringsmessig kan bli kø for å hente startnummer. I forbindelse med startnummerutdelingen gir Match «jentebølgenrabatt» på 25 % på alle varer (untatt merket Jean Paul).

1/6: Vil du gjøre en forskjell for et barn som har det vanskelig?

Hvert år trenger over 1200 barn og unge et fosterhjem. Dette er barn som for en periode ikke kan bo hjemme hos foreldrene sine. Som fosterforeldre kan du bidra til å gi et barn en trygg og god oppvekst.

For disse barna handler fosterhjem ofte om det de aller fleste av oss tar for gitt: Å ha noen som hjelper til med leksene, kjører til og fra trening og som sier god natt til dem hver kveld. En god oppvekst varer livet ut og er avgjørende for en god helse. Fosterforeldre er en av de viktigste bidragsyterne for at alle barn skal få en trygg og god oppvekst.

For mer informasjon gå inn på fosterhjem.no

31/5: Program for NKS Jentebølgen 2016

Nå er programmet for årets jentebølge klart — se program-siden.

30/5: Årets hovedsponsor Norske Kvinners Sanitetsforening

I år feier NKS 120 år og foreningen markerer dette blant annet med å være hovedsponsor for NKS Jentebølgen Trondheim. Hilde Gade som er leder i NKS' lokale avdeling Trondhjem Sanitetsforening, har skrevet denne hilsenen til jentebølgens deltakere.

28/5: Forlenget påmeldingsfrist til tirsdag 31. mai

Lørdag formiddag nærmer vi oss 2500 påmeldte, men det er fortsatt ledige «plasser» og derfor forlenger vi påmeldingsfristen ut mai, til tirsdag 31. mai kl. 23:59. Taket på antall deltakere er 3000. Jentebølgen-general Isachsen sier: «Hiv dokker roint og meld dokker på»:-)

Det er enkelt å melde seg på til NKS Jentebølgen 2016 — nettpåmelding (klikk på lenken for å komme til påmeldingsskjema).

Informasjon om priser m.m. finner du på påmeldingssiden.

20/5: Storm Kaffe spanderer «Jentebølgenkaffe» i alle deltakerposer

En spennende nykommer i kaffebransjen er Storm Kaffe i Jarleveien 8A i Trondheim (åpent torsdager 12-17 og lørdager 12-16), der Steve Olsen (gründer), Hans-Erik S. Kleive (brenner/teknikker) og Marte Elverum (selger) står på for å levere nye og spennende kaffevarianter til kaffetørste trøndere.

Storm Kaffe er en ny samarbeidspartner for Jentebølgen. De produserer en egen NKS Jentebølgenkaffe i 3000 poser à 60 gram som dere vil finne i deltakerposene. Jentebølgenkaffen er brent av Arucha Tipica bønner fra Kainantu/Korona Estate i Papua New Guinea. Om smaken blir det sagt «medium til lett fylde, rund og vinøs syrlighet med hint av bringebær». Vi gleder oss til å smake!

Storm kaffe vil ha stand i start-/målområdet der de vil servere smaksprøver til deltakere, publikum og andre forbipasserende.

20/5: Henting av startnummer

Det er en del som lurer på hvor og når startnummer kan hentes. Svaret er «hos vår samarbeidspartner Match i Solsiden Kjøpesenter, fra og med lørdag 4. juni». Mer detaljert informasjon om åpningstider kommer nærmere arrangementet.

20/5: Følg Jentebølgen på Facebook

Jentebølgen Trondheim er på Facebook – like Jentebølgen Trondheim og få løpende informasjon frem til løpsdagen.

5/5: Les om NKS Jentebølgen i Bydelsavisa Strinda

Siste utgave av Bydelsavisa Strinda har en fin artikkel om jentebølgen — les mer i Jentebølgen godt i rute.

3/5: Are Sende Osen skyter startskuddet

Med Odin Jensenius booket som årets «hare» var det naturlig å spørre Are Sende Osen om å skyte startskuddet som vil sende Odin Jensenius og alle deltakerne ut i den 5 km lange løypa. Heldigvis har han takket ja, så nå er det bare å glede seg til 7. juni — husk påmelding.

1/5: MelhusBanken støtter NKS Jentebølgen Trondheim

Johan Gangstad, leder for PM Trondheim hos vår nye samarbeidspartner MelhusBanken forteller dette om sparebanken som ble etablert allerede i 1840:

«MelhusBanken har sitt hovedkontor i Melhus sentrum og avdelingskontorer i Bassengbakken, Heimdal, Rosten, Ler og Korsvegen. Banken har 17500 registrerte kunder og en forvaltningskapital på ca. 8,2 mrd. kroner. MelhusBanken er en børsnotert bank med egen verdipapirkonsesjon. Gjennom Eika Gruppens selskaper og andre leverandører tilbyr banken et høykvalitets fullserviceprodukt innen bank- og forsikringstjenester til bedrifter, landbruk og privatpersoner. Banken er hovedeier i Heimdal Eiendomsmegling AS, en ledende aktør i Midt-Norge.

MelhusBanken setter kunden i sentrum. Vår visjon er «Vi Oppfyller Drømmer». Dette gjør vi gjennom våre kjerneverdier Dyktig, Imøtekommende og Nær. Med bakgrunn i dette og for å ivareta våre kunder og potensielle nye etablerte vi kontoret på Bassengbakken på Solsiden i 2015. Selv om kundene våre bruker nettbank og appen i hverdagen, så ser vi en verdi i å være tilstede på lokale kontorer. God rådgivning og personlig kontakt er fortsatt viktig for våre kunder når det vil diskutere små og store økonomiske spørsmål.»

30/4: Skrive- og tegnspråktolking under Jentebølgen

I fjor hadde Jentebølgen i Trondheim for første gang skrive- og tegnspråktolking, noe som gjorde arrangementet mye mer tilgjengelig for alle med hørselhemming. «Alt» som foregikk på scenen ble oversatt av utrolig dyktige tegnspråktolker. Trondheim Kommunes Tolketjeneste syntes dette var så vellykket at de gjenta dette under NKS Jentebølgen 2016. I tillegg til NKS Jentebølgen blir det også tegnspråktolking på Torvet 17. mai, så vi er i virkelig godt selskap.

30/4: Bordbestilling tirsdag 7. juni

NKS Jentebølgens samarbeidspartnere på «spisesiden», Jordbærpikene Solsiden, Café Nyfiken og Egon Solsiden, melder om stor pågang av bordbestillinger både før og etter arrangementet. Egon har fullt hus etter løpet, men ledige plasser før det starter. Hos Egon er det ikke er mulig å reservere bord ute. Café Nyfiken reserverer bord både ute og inne.

Kontaktinformasjon for bordbestilling: Jordbærpikene Solsiden (454 53 854 / linda@jbp.no), Egon Solsiden (www.egon.no / 7392 6701 / solsiden@egon.no) og Café Nyfiken (www.nyfikentrattoria.no / 924 16 191 / post@nyfikentrattoria.no).

25/4: Heimdal Eiendomsmegling støtter NKS Jentebølgen

Alexandra Myhr Bergan, Medie- og kommunikasjonsansvarlig, forteller dette om vår nye samarbeidspartner: «Heimdal Eiendomsmegling AS ble etablert i 1996, og har siden den gang vokst til å bli et av de ledende eiendomsmeglerforetakene i landet. I 2015 formidlet vi eiendommer for 5,6 milliarder fordelt på 1760 salg, hvorav 520 var prosjekterte boliger. Våre satsingsområder er Trøndelag og Troms. I Trondheim har vi kontorer på Solsiden, Heimdal sentrum og Rosten. Vi har også kontor i Tromsø, Stjørdal, Melhus, Orkanger og på Røros. MelhusBanken, Heimdal Gruppen AS og ansatte er våre største eiere.

Hos oss finner du ikke bare noen av de dyktigste meglerne, men også medarbeidere som virkelig brenner for det de gjør. Siden oppstarten har det vært en viktig del av strategien vår å skape bransjens beste fag- og salgsmiljø — det er tross alt menneskene som jobber her som er vår viktigste ressurs.»

19/4: Kickoff med våre samarbeidspartnere

NKS Jentebølgen har mange gode samarbeidspartnere og vi har tradisjon for å innlede "jentebølgensesongen" med et kickoff-arrangament for og med våre bidragsytere. Denne gangen var det i Modern Art Gallery sine flotte lokaler i Olav Trygvassons gate. Ta en titt på denne lille bildereportasjen fra forrige tirsdag.

18/4: Motivasjonspris til årets deltakergruppe

Vi har tidligere delt ut en pris til den mest kreative deltakeren eller deltakergruppen. I år har vi endret kriteriene noe for å få et bredere vurderingsgrunnlag. Prisen vil denne gangen bli delt ut til den deltakergruppen som på en eller annen måte utmerker seg sterkest. Det kan for eksempel være deltagelse i jentebølgen gjennom mange år, deltakelse med et uvanlig stor antall deltakere, kostymer, show, dans eller annen underholdning før start, eller jubileum eller andre forhold ved en bedrift eller gruppe som markerer seg i jentebølgen.

Som tidligere år er det synlige beviset på kåringen et innrammet bilde av kunstneren Åse Juul, som også er eneveldig jury. I år er premien bildet «Ung og sporty», klikk på bildet for å se en større utgave.

28/3: Spiren fertilitetsklinikk støtter Jentebølgen

Som prosjektleder for NKS Jentebølgen er det alltid en spennende og utfordrende oppgave for Reidar Isachsen å skaffe nye samarbeidspartnere. Et av de siste «tilskuddene» på samarbeidssiden er Spiren fertilitetsklinikk der Reidar ble mottatt av en gjeng utrolig joviale og positive ansatte. I bildet ser vi fra venstre: Tone Sivertsen, Bente Réene Holmstad, Peter Kragh, Liv Bente Romunstad og Hildegunn Stoum. (Foto: Reidar Isachsen)

Spiren fertilitetsklinikk sier dette om sine tilbud:

Spiren fertiltetsklinikk er landets nyeste privatklinikk for assistert befruktning. De ansatte ved Spiren har mange års erfaring med infertilitetsbehandling og forskning med doktorgrader både på lege- og laboratoriesiden. Spiren garanterer at vi vil gjøre vårt beste for at dere skal få en optimal og skreddersydd behandling. Vi har gode resultater på våre behandlinger.

Våre gynekologer har lang erfaring med gynekologiske problemstillinger og tilbyr både rutineundersøkelser og hjelp ved mer komplekse problemstillinger for kvinner i alle aldre.

Spiren fertilitetsklinikk holder til i moderne lokaler sentralt på Piren i Trondheim.Vi har ingen ventetid og henvisning fra fastlege er ikke nødvending.

28/3: Støtt våre samarbeidspartnere

NKS Jentebølgen har blitt litt av en institusjon i Midt-Norge. Gjennom 23 arrangementer har Bølgen totalt samlet over 120 000 deltakere. Deltakerrekorden på 12 700 deltakere (+ like mange tilskuere) fra 1000-års feiringen av Trondheim i 1997, vil nok bli stående til evig tid, men hvert år samler Bølgen flere tusen deltakere — i fjor 2700. Årets mål er 3000 deltakere, som også er det maksimale antallet som myndighetene vil tillate.

Årsaken til suksessen er i første rekke de positive deltakerne — mange kommer igjen år etter år og noen har faktisk vært med helt fra starten i 1993! En annen viktig sak er at Jentebølgen ikke er et å betrakte som et idrettsarrangement, men mer som en sosial happening med trimprofil. Hvert år stiller kjente artister på scenen, harer og startere er i topp kjendisklasse og ikke minst kan vi stole på en alltid sprudlende Tore Johnsen som speaker. Selv om de fleste deltakerne fortrekker å gå/jogge er det selvfølgelig «fritt fram» for de som ønske å løpe så fort som mulig.

En annen viktig årsak til at vi makter å holde et slikt høyt nivå på arrangementet, er naturlig nok våre samarbeidspartnere. Gjennom alle år har næringslivet i Trondheim stilt opp og bidratt til arrangementet. Som mange lag og foreninger merker også NKS Jentebølgen at det er vanskelige tider, men takket være gode samarbeidspartnere (se logoer til venstre og høyre) har vi likevel kommet rimelig godt fra det i år også.

Vi vil presenter flere av våre samarbeidspartnere her på hjemmesiden i tiden fram mot tirsdag 7. juni. Vi vil oppfordre alle til å støtte våre gode samarbeidspartnere!

17/3: Odin Jensenius er årets hare

Siden 1998 har deltakerne i Jentebølgen blitt «anført» av hare. Dawy Wathne var Jentebølgens første hare og et fast innslag de påfølgende årene. De siste årene har flere av Trøndelags fremste idrettsutøvere (Magnus Moan - Jørgen Graabak - Roar Strand) stilt opp i front for jentene. Også TV-kjendisene «Puls-Yngvar» Andersen og Jon Almaas (begge sprekinger) har ledet an i løpet. Nå er går vi tilbake til røttene og lar Odin Jensenius få den ærefulle oppgaven som hare i NKS Jentebølgen 2016.

Vi er spent på hvilket tempo sauebonden vil legge ut i og lurer også på hvordan Odin vil takle å ha nærmere 3000 «kveita» halsende etter seg. Uansett hvordan det går tror vi dette vil bli et høydepunkt i Jentebølgens 23-årige historie.

For å oppleve dette er det viktig å melde seg på tidlig, etter som det er satt et tak på 3000 deltakere. Påmeldingen er allerede åpnet og gjøres enkelt i dette påmeldingsskjemaet.

16/2: Påmeldingen til NKS Jentebølgen er åpnet

Det er nå mulig å melde seg på til NKS Jentebølgen 2016 — påmelding.

Informasjon om priser m.m. finner du på påmeldingssiden.

NKS Jentebølgen får stadig spørsmål om rabatterte priser. Vi har vært svært tilbakeholdene med dette, da vi legger ned store økonomiske ressurser for å holde et høyt nivå på blant annet underholdning og scene/lyd. I år vil imidlertid grupper som stiller med mer enn 50 voksne personer få kr 50,00 i rabatt per deltaker. Deltakeravgiften blir kr 230 (inkl kr 30 i lisens). For å få denne rabatten må man ta kontakt med Reidar Isachsen (924 34 576 / reidar@jentebolgentrondheim.no). Dere vil da få tilsendt påmeldingslister og faktura blir tilsendt strakt utfylte deltakerlister er mottatt.

27/1: Petter Wavold med band spiller før NKS Jentebølgen 2016

Årets artister til NKS Jentebølgen er allerede klare. Petter Wavold med band skal sørger for å få opp stemningen. Petter & Co føyer seg inn i rekken av folkekjære artister som har spilt/skal spille under «Bølgen». Her vil vi garantert få en hitparade som vi få stemningen til å nå de store høyder.

21/12: Julehilsen

Jentebølgen-general Reidar Isachsen og Strindheim IL Friidrett ønsker alle Jentebølgen-venner en riktig god jul og et godt nytt år!

10/6: Takk for i år!

Bydelsavisa Strinda som har vært en fantastisk positiv samarbeidspartner for DNB Jentebølgen 2015, har laget denne flotte annonsen som vi får lov til å vise allerede før den kommer i avisa.

Ha en fin sommer!

4/6: Jentebølgen tirsdag 7. juni i 2016.

Neste års «Bølge» skal arrangeres tirsdag 7. juni. Kryss av i kalenderen allerede nå. Vi vil benytte samme arena (foran DNB på Solsiden) som de siste årene og satser sterkt på å passere 3000 deltakere. Planleggingen er allerede i gang så det er bare å begynne å glede seg:-)

4/6: Takk til alle som bidro til at årets DNB Jentebølgen ble en kjempesuksess!

Den 23. Jentebølgen i Trondheim ble gjennomført med den største deltakelsen på sju år (nærmere 2700). Selv om værgudene ikke var i same gode lune som i fjor, må vi si oss fornøyd med at det var oppholdsvær. Som vanlig stor stemning.

Kort oppsummert: Grannes fra Namsos bidro med fengende trønderrock, Tore Johansen ledet seansen i vanlig stil, ordfører Rita Ottervik talte varmt om fosterhjem, kostymeprisen ble overrakt av kunstner Åse Juul, 3T fikk det til å koke under oppvarmingen, Ivar Gafseth fyrte av startskuddet, Magnus Moan ledet an som hare gjennom løypa og Nidaros Domers gjorde en formidabel innsats før, under og etter arrangementet. I store trekke samme rammer som tidligere, men for oss som var til stede var tegnspråk-/skrivetolkingen et stor pluss for arrangementet. Fantastisk å se innlevelsen til tolkene på scenen, og skrivetolkene, som satt under scenen, gjorde også en formidabel jobb.

En stor takk til alle som bidro til at «Bølgen» igjen ble en braksuksess. I første rekke til alle deltakerne som sørger for stor stemning og kommer tilbake år etter år, men også til alle samarbeidspartnere, løypemannskap og andre funksjonærer, politiet, brannvesenet, Trondheim Parkering, Trondheim Bydrift, tolkene, Tore Johansen, Magnus Moan, Ivar Gafseth, Nidaros Domers, Rita Ottervik, Eivind Løvli fra DNB, Åse Juul og alle andre. «For meg som prosjektleder hadde det vært umulig å gjennomføre et så stort arrangement uten den enorme støtten fra alle». Jentebølgen-general Isachsen sier derfor ganske enkelt: 1000-takk!

2/6: Bilder fra DNB Jentebølgen 2015

Bilder fra DNB Jentebølgen 2015.

1/6: Program for DNB Jentebølgen 2015

I morgen er det program fra scenen fra kl. 17:30 og til startskuddet smeller for fellesstart kl. 19:00.

Alle detaljene finner du på program-siden.

1/6: Henting av startnummer og påmelding etter at nettpåmeldingen er stengt

Startnummer kan hentes hos DNB Solsiden mandag 1. juni kl. 09.00 - 18.00 og tirsdag 2. juni fra 09.00 og frem til start kl 19.00.

Det kan være lurt å hente ut startnumrene tidlig da det erfaringsmessig er stort «trøkk» de siste timene før start.

De som ikke rakk å melde seg på før nettpåmeldingen stengte, kan melde seg på og få startnummer hos DNB Solsiden i åpningstidene for startnummeruthenting. Da nettpåmeldingen stengte natt til torsdag var det 2560 påmeldte, slik at vi har anledning til å selge 440 startnummer til.

Informasjon om priser mm. finner du på påmeldingssiden.

1/6: Ordfører Rita Ottervik holder appell om behovet for fosterhjem

Bufetat har som en av sine hovedoppgaver å rekruttere fosterhjem for barn og unge. Tirsdagens appell før startskuddet går holdes av ordfører og rekrutteringsambassadør Rita Ottervik. Hun vil formidle behovet for fosterhjem og hvordan vi alle kan bidra til å ta vare på barn som trenger det.

Dersom du vil vite mer om det å være fosterforeldre, gå inn på fosterhjem.no.

Foto: Carl-Erik Eriksson / Trondheim kommune © Trondheim kommune.

1/6: Følg Jentebølgen på Facebook

Jentebølgen Trondheim er på Facebook – like Jentebølgen Trondheim og få løpende informasjon frem til løpsdagen.

31/5:To dager igjen til årets store jentefest!

Nå er det snart klart for årets store trimbegivenhet — DNB Jentebølgen tirsdag 2. juni. Over 2600 er allerede påmeldt, men det er fortsatt mulig å etteranmelde seg (cirka 380 ledige startnummer). Vi har selvfølgelig «bestilt» godvær, så det er bare å møte tidlig opp foran DNB på Solsiden. Allerede kl. 16.00 blir grillene tent i «vrimleområdene». Nyfiken serverer smaksprøver av grillet kylling og Egon Solsiden griller pølser, mens Meny vil ha flere personer rundt på området for å servere smaksprøver. Showet på scenen starter kl. 17.30.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen tirsdag 2. juni!

30/5: DNB Minibølgen 2015

DNB Minibølgen ble gjennomført i flott vårvær på plassen foran DNB på Solsiden, lørdag 30. mai. Masse positive og glade barn i aktivitet, både i barneløpene, friidrettsøvelsene og de andre aktivitetene. Jenta på bildet var dagens ivrigste hekkeløper, med mer enn 25 forsøk og stadig nye perser. Tirsdag stiller hun i DNB Jentebølgen — dette kan vi i Strindheim IL Friidrett virkelig like:-)

Flere bilder fra DNB Minibølgen.

Strindheim IL Friidrett takker alle som bidro til arrangementet, ikke minst oppvarmerne fra 3T, KVTs barne- og ungdomsarbeiderlinje og friidrettsungdommer fra Strindheim IL som sammen sto for hovedinnsatsen under arrangementet.

29/5: Underholdning under DNB Jentebølgen

Nå er alle brikker på plass til årets store happening. Magnus Moan stiller som hare, Tore Strømøy er starter og Tore Johansen styrer som vanlig showet fra scenen. Grannes spiller fra scenen, mens TrønderBrazz og Sjetne Horn og Ompa spiller ute i løypa.

29/5: Premier for 90 000 trekkes ut blant deltakerne

DNB Jentebølgen er for de fleste en flott anledning til å kombinere trim og sosialt samvær med kolleger, venninner, familie og andre kjente. Deltakerne gjennomfører den 5,2 km lange løypa i eget tempo. De aller fleste velger å gå eller jogge, mens noen velger å løpe på kortest mulig tid. Om det ikke er nok med trim og sosialt samvær, kan vi år friste med premier i superklassen. Tempur har gitt seng til en verdi av kr 46 000, og det er mange andre flotte premier, slik at samlet verdi kommer opp på 90 000.

Premiene trekkes ut på startnummer blant alle deltakere. Vinnerne må være til stede og delta i «Bølgen». Hvis vinnerne ikke er til stede, tilfaller premien neste uttrekte startnummer.

Som vanlig blir det også en velfylt deltakerpose til samtlige deltakere.

28/5: Unilabs – ny samarbeidspartner

Unilabs Røntgen i Trondheim, som holder til i Abels gate 5 i Teknobyen, er en ny samarbeidspartner for DNB Jentebølgen i 2015.

Les mer om Unilabs tjenestetilbud i Time på dagen.

28/5: Leangen Ishockey er klar for DNB Minibølgen på lørdag

Bydelsavisa Strinda har møtt denne herlige gjengen fra Leangen Ishockey som er klare for DNB Minibølgen på Solsiden på lørdag.

Les mer i Hurra for Minibølgen!

DNB Minibølgen er friidrettsaktiviteter for barn og et barneløp opp til 12 år som arrangeres på Beddingen på Solsiden, lørdag 30. mai kl. 12-14. Se DNB Minibølgenflyeren for mer informasjon.

28/5: Garderobe, dusj og veskeoppbevaring

Garderobe og dusj hos 3T på Solsiden. Veskeoppbevaring hos DNB Solsiden.

28/5: Henting av startnummer og påmelding etter at nettpåmeldingen er stengt

Startnummer kan hentes hos DNB Solsiden lørdag 30. mai kl 10.00 - 16.00, mandag 1. juni kl. 09.00 - 18.00 og tirsdag 2. juni fra 09.00 og frem til start kl 19.00.

Det kan være lurt å hente ut startnumrene tidlig da det erfaringsmessig er stort «trøkk» de siste timene før start.

De som ikke rakk å melde seg på før nettpåmeldingen stengte, kan melde seg på og få startnummer hos DNB Solsiden i åpningstidene for startnummeruthenting. Da nettpåmeldingen stengte natt til torsdag var det 2560 påmeldte, slik at vi har anledning til å selge 440 startnummer til.

27/5: Årets hare: Magnus Moan

Vi har arbeidet lenge og intenst for å skaffe en skikkelig kvalitetshare og det har vi klart — Magnus Moan fra Byåsen IL og kombinertlandslaget stiller først i flokken når startskuddet smeller for DNB Jentebølgen 2015, tirsdag 2. juni kl. 19:00.

Større bilder og litt informasjon finner du i kombinertess Magnus Moan er årets hare.

22/5: Strindheims friidrettsungdommer og KVTs studenter samarbeider om DNB Minibølgen

Studentene på KVTs barne- og ungdomsarbeiderlinje og friidrettsungdommer fra Strindheim IL samarbeider om å gjennomføre aktivitetene under DNB Minibølgen lørdag 30. mai. Les mer i Strindheim Friidretts ungdomsgruppe og KVT samarbeider om Minibølgen.

21/5: Påmeldingsfristen går ut onsdag — meld deg på nå!

Vi nærmer oss innspurten for påmelding til DNB Jentebølgen. Onsdag 27. mai er siste frist for ordinær påmelding. Så langt er rundt 2000 påmeldt. Deltakerantallet er begrenset til maks 3000, så foreløpig er det nok plass. Erfaringsmessig kommer påmeldingene fra mange av de store gruppene helt mot tampen av fristen, så det kan være smart å være kjapp med å melde seg på nå.

For etternølere vil det bli mulighet for etteranmelding (hvis taket ikke er nådd) hos DNB på Solsiden fra og med lørdag 30. mai til og med tirsdag 2. juni i bankens åpningstider!

Påmelding gjør du på påmeldingssiden.

Informasjon om priser m.m. og en enkel bruksanvisning finner du på informasjonssiden om påmelding.

14/5: DNB Jentebølgen på Solsidens kundekveld

DNB Jentebølgen fikk et eksklusivt innsmett under Solsidens kundekveld — ler mer i «Bølgen» på Solsidens kundekveld.

14/5: DNB Jentebølgen blir tegnspråk-/skrivetolket

Jentebølgen satser på å være en «happening» for alle. Vi satser på god underholdning og kjente personer som hare, starter og speaker. Selv om vi føler at opplegget dekker de fleste behov, er det alltid viktig med forbedringer. I år blir «Bølgen» som det første (?) mosjonsarrangementet i Norge skrive/-tegnspråktolket fra «A-Å». Alt som skjer på scenen vil bli tolket. Det vil også bli en 80" skjerm på scenen, slik at alt kommer som tekst. Opplegget er et samarbeid mellom Trondheim Døveforening, Trondheim Kommune og DNB Jentebølgen. Man har allerede hatt en gjennomføring under 1. mai på Torvet og sammee opplegg vil bli benyttet 17. mai, men vi tror dette skjer for første gang i idrettssammenheng når DNB Jentebølgen går av stabelen i juni.

Vi håper og tror at flere hørselshemmede vil delta i Jentebølgen, og at de som kommer får en ny og bedre opplevelse under arrangementet. For oss er det viktig at denne informasjonen blir spredd – kjenner du noen jenter som har hørselshemming er det fint om du informerer dem om dette.

11/5: Jentebølgen på Trondheimskinoene

DNB Jentebølgen er en institusjon i Trøndelag. Til tross for dette er det vanskelig å nå gjennom i media, bortsett fra i vår gode samarbeidspartner Bydelsavisa Strinda. For å nå et nytt marked satser Bølgen i år for første gang på reklame på kinoene i Trondheim. I 14 dager vil vår nyproduserte reklame rulle over lerretene i samtlige kinosaler i byen. Vi håper at denne reklamefilmen vil friste nye personer og grupper til å delta i Jentebølgen. Så langt er nærmere 1300 påmeldt, så det er gode sjanser for at vi når taket på 3000. Påmeldingsfristen går ut 23. mai, men det kan være smart å melde seg på så snart som mulig, etter som påmeldingene blir stoppet umiddelbart når taket på 3000 deltakere er nådd.

Informasjon om priser og påmeldingsskjema.

10/5: Café Nyfiken er med på laget

Café Nyfiken på Solsiden er en ny samarbeidspartner for DNB Jentebølgen, med perfekt beliggenhet ytterst på Beddingen.

Reidar Isachsen har møtt daglig leder Linda Lervaag for å høre litt om Nyfikens tanker omkring arrangementet og ikke minst litt om det serveringstilbudet de har. Les mer i Café Nyfiken ble «nyfiken» på DNB Jentebølgen.

8/5: DNB Minibølgen lørdag 30. mai

DNB Minibølgen er friidrettsaktiviteter for barn og et barneløp opp til 12 år som arrangeres på Beddingen på Solsiden, lørdag 30. mai kl. 12-14.

Se DNB Minibølgenflyeren for mer informasjon.

8/5: Lader opp til jentebølgen med spesialstaver

Bydelsavisa Strinda har møtt en sprek jentegjeng som kombinerer styrke- og kondisjonstrening på Ladestien.

Les mer i Lader opp til jentebølgen med spesialstaver.

6/5: Premie til beste kostyme

Det blir også i år premiering av beste eller mest kreative kostyme. Premien er som de siste årene et flott bilde av Trondheimskunstneren Åse Juul som også er eneveldig jury.

Les mer i Flott maleri av Åse Juul er årets kostymepremie.

6/5: St. Olavs hospital satser på DNB Jentebølgen

Leder i bedriftsidrettslaget ved St. Olavs hospital, Ragnhild Brå Vardehaug, håper å se mange av sine medlemmer på startstreken i DNB Jentebølgen 2015. Les mer i St. Olavs Hospital satser på DNB Jentebølgen!

5/5: DNB Jentebølgen-bilen 2015

Årets Jentebølgen-bil, en Mini fra Sulland Trondheim, er nå på veien med Jentebølgen-general Isachsen bak rattet. Les mer i Årets DNB Jentebølgenbil - Mini - ruller på trønderske veier!

28/4: DNB Minibølgen arrangeres lørdag 30. mai klokken 12-14

Flyttingen til Solsiden åpnet muligheten for et eget barneløp og dermed så DNB Minibølgen dagens lys i 2014. Minibølgen er et løp for gutter og jenter opp til 12 år, med varerende variende løypelengder slik at man får utfordringer i forhold til alder. Minibølgen er et arrangment hvor inntekten i sin helhet skal gå til et veldedig formål og i år falt valget på Sykehusklovnene.

Påmelding er ved start og gjøres i DNBs lokaler på Beddingen. Les mer om Minibølgen og samarbeidspartener Blålysdagen i DNB Minibølgen og Blålysdagen.

27/4: BK-Sport mobiliserer for fullt!

I fjorårets DNB Jentebølgen var det mange som la merke til en flokk på over 30 damer som gikk med en ny type staver, BungyPump, som er en viderutvikling av tradisjonelle gåstaver. I bildet ser vi gruppen etter fullført løp i fjor, trykk på bildet for å se et større bilde.

Fjoråres deltakelse gav skikkelig inspirasjon, så allerede nå har den norske representanten BK-Sport meldt på over 20 deltakere. Ikke nok med at deltakerne satte pris på å delta, men daglig leder i firmaet, Jan Erik Evensen Krogstad, syntes at Bølgen er et så bra arrangement at de har inngått samarbeidsavtale med oss i år. Det setter vi stor pris på – du finner mer informasjon om de unike gåstavene på bungypump.no.

27/4: Flotte uttrekkspremier – tidenes største enkeltpremie

Til årets DNB Jentebølge har vi allerede fått inn flotte uttrekkspremier, som blir trukket ut blant alle som melder seg på innen fristen 23. mai. I år blir det virkelig svung over premiene, med tidenes beste premiebord. Foreløpig er det klart at Tempur stiller med seng til en verdi av kr 46000 (tidenes mest verdifulle enkeltpremie) – 3T Treningssenter gir et års medlemsskap – Sulland Trondheim AS sørger for at en heldig vinner får gratis leie av en Mini i fjorten dager – BDO stiller med gavekort til en verdi av kr 1000 på UNA + flott bag med drikkeflaske – Holiday Club i Åre gir som i fjor to weekendopphold til en verdi av kr 7000 + fire opphold à kr 2000. Vi regner med at denne premielista blir end fyldigere etter hvert.

NB! De som vinner uttrekspremier må være tilstede på Solsiden når premiene trekkes, i løpet av den siste halvtimen før løpet starter, ellers går premien videre til neste på listen.

Når vi tar med at deltakeposene allerede begynner å få meget bra innhold, bør dette i tillegg til «mosjonsbiten» og det sosiale være god grunn til å melde seg på DNB Jentebølgen. Informasjon om påmelding finner du på påmeldingssiden.

24/4: Grannes står for underholdningen i år også

Namsosbandet Grannes, som i fjor gikk under navnet 7800, skal også i år stå for underholdningen på Beddingen før løpet. I følge bandet selv er dette «trønderrock i ny “tapning”, litt tøffere i stilen, mer gitarbasert, men fremdeles deilig kommersielt, allsangfrembringende og med 100% festgaranti». Mer om bandet kan du lese i bandets pressemelding for 2015.

Noen bilder fra underholdningen i fjor: bilde 1, bilde 2, bilde 3.

Alle bildene fra 2014.

23/4: Speaker og starter er klare

Et av DNB Jentebølgens virkelige satsningsområder er å få profilerte personer som hare, starter og speaker. Vi har virkelig litt av ei skryteliste når det gjelder kjente navn. I år blir det NRK-profil Tore Strømøy som skal fyre startskuddet, mens Tore Johansen (bildet) igjen tar speakerjobben. Tore J. har vært en solid støttespiller for Bølgen siden 1995 og er den som har lengst fartstid, når vi ser bort fra jentebølgen-generalen. Når det gjelder hare er det ikke klart ennå, men det jobbes med saken.

17/4: Fullt hos Egon Solsiden og Café Nyfiken etter løpet, men ledig plass før løpet

Våre samarbeidspartnere på Solsiden på «matsiden», Egon Solsiden og Café Nyfiken, kan begge melde at alle bord etter DNB Jentebølgen tirsdag 2. juni er reservert. Cafe Nyfiken kan muligens «tyne inn» bitte små grupper.

Begge har imidlertid god plass før løpet, så de som ønsker å reservere bord til dette må ta kontakt med Egon (tlf 73 92 67 01) eller Café Nyfiken (tlf 924 16 191). Det reserveres ikke bord til uteserveringen verken før eller etter løpet. Her gjelder det kun å møte opp og håpe på plass. For oss arrangører er flott at våre samarbeidspartnere får «valuta for pengene» for sitt samarbeide med oss:-)

15/4: Stort intervju med jentebølgen-general Isachsen i Bydelsavisa Strinda

Bydelsavisa Strinda har møtt vår kjære «general» Reidar Isachsen som 67 år gammel fortsatt står på for idretten og folkehelsen – les mer i er blitt en livsstil i Bydelsavisa Strinda.

9/4: Tempur støtter DNB Jentebølgen

Verdens største madrasskonsern har åpnet sine dører i Trondheim sentrum med et mål om å gi Trøndere en god natts søvn. Tempur har drevet med madrasser og puter siden 80-tallet og materialet ble i sin tid oppfunnet av NASA som brukte teknologien i romfart. I dag produseres det over 7000 madrasser og 35000 puter i uken ved fabrikken i Danmark og produktene selges over hele verden.

Tempur har i dag 2 egeneide butikker i Norge. Den første åpnet i Oslo for 15 år siden og butikken i Trondheim åpnet i september 2014 i Olav Tryggvasonsgate 2B. I tillegg egne butikker selger Tempur produktene gjennom Bohus, Sengemakeriet Gullaksen, Life og Banda-kjeden.

Og siden Tempurs produkter hjelper til god søvn og restitusjon, følte Tempur at Jentebølgen i Trondheim var et perfekt arrangement å være delaktig i. Tempur kommer til å ha en stand under arrangementet der alle kan prøve seng og puter med god informasjon fra ansatte i butikken. I tillegg har Tempur et fantastisk tilbud til alle som deltar eller kommer innom Tempurs stand denne dagen. Med så mange spreke damer samlet på ett sted tror Tempur på suksess og håper at så mange som mulig tar seg tid til en liten «power nap» hos dem.

I bildet Ulrikke Keiserås (t.v.) og Benedicte Bromstad – Benedicte har deltatt i utallige «Bølger» og har kun positive opplevelser fra arrangementet.

8/4: Jentebølgen-familie

«Jentebølgen har uten tvil blitt familiens store jentedag», forteller familens 72 år gamle Jentebølgen-veteran Anne Aune, som har deltatt hvert eneste år siden 1997. Den spreke familen stiller i år med 10 deltake fra 7 til 72 år – les mer i Bydelsavisa Strinda.

26/3: Les om DNB Jentebølgen i Bydelsavisa Strinda

Bydelsavisa Strinda har hatt flere reportasjer om Jentebølgen allerede, den siste om samarbeidet med DNB. Klikk på bildet for en større utgave av artikkelen eller gå direkte til bydelsavisastrinda.no.

13/10: DNB Jentebølgen 2015

Trondheims utrettelige Jentebølgen-general Reidar Isachsen har begynt å røre på seg igjen og kan melde at Bølgen i 2015 blir arrangert tirsdag 2. juni. Det blir også i 2015 et løp for unge jenter og gutter, MiniBølgen, som går av stabelen lørdag 30. mai.

Vi gjør det vi kan for at DNB Jentebølgen skal bli like vellykket i 2015 som den var i år. Vi oppfordrer alle gamle og nye Jentebølgen-venner om å starte planleggingen for 2015 og vil anbefale å følge DNB Jentebølgen på Facebook, for å få løpende oppdateringer frem mot løpet i begynnelsen av juni.

 

14/6: Video fra DNB Jentebølgen 2014

Bungypump Norge har lagt ut denne videoen fra Jentebølgen 2014.

4/6: Trekningslister for uttrekkspremiene

Det var mange som hentet uttrekkspremiene i går, men ikke alle. Her er oversikten oved de startnumrene som ble trekt ut: Hovedpremier (PDF). Tilleggspremier (PDF).

De som ikke har fått premiene sine kan kontakte Reidar Isachsen (924 34 576 eller reidar@jentebolgentrondheim.no), helst på e-post.

4/6: DNB Jentebølgen i TV-adressa

Se TV-adressas video fra DNB Jentebølgen 2014.

3/6: 2600 deltakere i strålende vær

Så langt vi kan vurdere ble DNB Jentebølgen 2014 en suksess – 2600 deltakere, strålende vær og kjempefin stemning på Solsiden og i løypa.

Strindheim IL Friidrett takker alle som deltok eller på annen måte bidro til gjennomføringen av årets Jentebølge i Trondheim. Velkommen tilbake i 2015!

3/6: Bilder fra DNB Jentebølgen 2014

Bilder fra årets jentebølge.

Se også 3Ts bilder fra Jentebølgendagen på Solsiden.

2/6: DNB Jentebølgen i 1000

Kl. 22:30 i kveld passerte DNB Jentebølgen 1000 «liker» på Facebook. Det liker vi:-)

Klikk på bildet for å komme til DNB Jentebølgen på Facebook.

2/6: Strålende værutsikter for DNB Jentebølgen 2014

Solen skinner over DNB Jentebølgen 2014! I alle fall hvis vi skal tro yr.no sitt værvarsel for i morgen ettermiddag.

Det er flere forhåndspåmeldte enn på mange år og etteranmeldingene strømmer på så dette blir en strålende jente- og løpefest på Solsiden og i traséen langs Nidelven.

De som ennå ikke har meldt seg på kan gjøre det i DNBs lokaler på Beddingen på Solsiden fra kl. 9:00 i morgen tidlig og frem mot løpsstart kl. 19:00.

1/6: Gratis Tabata-time med 3T tirsdag kl. 16:30

I forbindelse med DNB Jentebølgen inviterer 3T-Pirbadet til gratis Tabata med 3T-instruktører, foran scenen for DNB Jentebølgen på Beddingen på Solsiden. 3T garanterer en herlig treningsøkt ute i det fri!

Tabata er funksjonell stasjonstrening hvor både små og store muskelgrupper får jobbet. Timen er lagt opp med korte høyintensive intervaller hvor man jobber i eget tempo og ut i fra egne forutsetninger – så det er en tøff og morsom time som passer for alle. Her vil du kjenne både at musklene svir og hjertet dunker! Online påmelding for de som er 3T-medlemmer, andre kan bare ta på treningsstøy og møte opp! Klikk på bildet for mer informasjon om Tabta-timen.

29/5: DNB Minibølgen lørdag 31. mai

Som vorspiel til DNB Jentebølgen tirsdag 3. juni, arrangerer Strindheim IL Friidrett DNB Minibølgen lørdag 31. mai kl. 12-14. Dette er et løp for gutter og jenter opp til 10 år. Løypa vil bli rundt 60 m, og det blir premier til alle. Påmelding skjer ved start i DNBs lokaler på Solsiden. Startkontingent kr. 50 som går uavkortet til Hockey mot kreft.

Oppvarming av barn fra 3T (tre bolker) + barneløp (puljestart) + demo/prøve av friidrettsgrener. Muligens dukker det opp maskotter fra både DNB og 3T. Alle deltakere vil få is, og de voksne blir servert kaffe. For alle blir det muligheter til å vise sine tegneferdigheter inne i lokalene hos DNB.

DNB Minibølgen arrangeres samme dag som «Blålysdagen» i Dokkparken ved Solsiden - mellom kl 11.00 og kl 13.00. Her vil redningsetatene vise hva de driver med til daglig. Møt opp til en trivelig dag i Solsidenområdet.

PS. Det vil være mulig å hente startnummer/etteranmelde seg til DNB Jentebølgen inne hos DNB.

29/5: Ingen «Bølge» uten underholdning rundt løypa.

Et av Jentebølgens varemerker er at det gjennom alle år har vært satset på mye «liv og læven» både i start-/målområdet og rundt løypa. TrønderBrazz (tidligere Dalgård Skolekorps) har over 15 år «på baken» som en av de mest populære innslagene ute i løypa. Tidligere har de vært fast plassert ved Ila-kirka, men på grunn av omlegging av løypa vil de i årbli å finne ved drikkestasjonen rett ved Gangbrua.

Et annet korps som også har blitt et fast og populært innslag i DNB Jentebølgen er Sjetne Horn & Ompa. Denne sprudlende veterangjengen fra Sjetnemarka får opp stemningen med sine friske låter. Det er mange av Bølgen's deltakere som har fått seg en svingom med dirigent Erling Halvorsen (i bildet). I år skal de spille ved Gamle Bybro.

SINTEF Storband skal holde konsert i Dokkparken fra kl 19.15. Selv om de ikke direkte er en del av arrangementet, vil våre deltakere nyte godt av topp underholdningsmusikk. Dirigent for «gjengen» er Kåre Kolve som er kjent som en av frontfigurene i Mambo Companeros. Kåre var også en av mennene bak Jentebølgenlåten i 2003.

29/5: Program for DNB Jentebølgen 2014

Programmet for DNB Jentebølgen er nå klart. Underholdning ved 7800, starter blir Trond Einar Elden og olympiamester Jørgen Graabak er årets hare. Speaker Tore Johansen binder programmet sammen, du finner alle detaljene på program-siden.

28/5: Påmelding hos DNB på Solsiden

Nettpåmeldingen er nå stengt, men du kan fortsatt melde deg på hos DNB på Solsiden fra lørdag 31. mai mellom kl 10.00 - 16.00, mandag 2. juni kl 09.00 - kl 18.00 og tirsdag 3. juni fra kl 09.00 og frem mot løpsstart. Vi anbefaler ikke å komme i aller siste liten.

28/5: Henting av startnummer fra lørdag 31. mai hos DNB på Solsiden

Det er liten tvil om at interessen for Jentebølgen er større enn på mange år. Så langt er over 2000 påmeldt, noe som indikerer at det vil bli ny deltaker-rekord i Strindheim regi. Startnumrene kan hentes hos DNB på Solsiden fra lørdag 31. mai mellom kl 10.00 - 16.00, mandag 2. juni kl 09.00 - kl 18.00 og tirsdag 3. juni fra kl. 09.00 til løpsstart. Vi oppfordrer alle til å hente startnummer så tidlig som mulig, for gjennom alle har det det vært stort «trøkk» de siste timene før start!

25/5: Flott maleri til gruppe med mest original kostymer!

Gjennom alle år har mange grupper i Jentebølgen lagt ned et stort arbeid for å få til beste/mest original kostymer. Dette har vært fargerike grupper som har bidratt til at Jentebølgen har blitt en stor festdag. Både tilskuere og deltakere har store forventninger til «kostyme-gjengene».

De siste årene har Åse (Modern Art Gallery) Juul sørget for flotte malerier. Det blir intet unntak i år, så Åse har satt glede og «bølge» i fokus (klikk på bildet for å se en større utgave). Åse er også «egenrådig» jury, som tar avgjørelsen om hvem som skal motta maleriet. Hvis dere ikke allerede har kostyme klart, er det bare å «hive» seg rundt. Vi venter i spenning på å se kreativiteten i år.

22/5: Folkefest på Solsiden fra kl 13.00.

Vår samarbeidspartner, Egon Solsiden, satser virkelig på at tirsdag 3. juni skal bli en folkefest på Solsiden. Allerede kl 13.00 fyrer de opp grillene og deler ut smaksprøver fra Grilstad helt fram til løpet starter. Dette er god grunn til å møte fram tidlig.

20/5: Nytt løypekart

På grunn av trafikale problemer og byggingsaktivitet ved Bakke Bro, har vi lagt om løypa. Dette medfører at både start og innkomst blir over Verftsbrua – ta en titt på det oppdaterte løypekartet.

20/5: Tjukkasgjengen stiller i Bølgen

Konseptet Tjukkasgjengen har spredt seg som en farsott over hele landet. Uansett alder og vekt møtes disse gruppene til jevnlig mosjon med humør og samhold som motto. På Valentinlystsenteret møtes en «flokk» to ganger i uken for å mosjonere. Sjef for den humørfylte gjengen er Else-Norun Kvarner (foran i flokken). Hun forteller at jevnlig møter 14-20 damer i alderen 40+ til over 80 år Ryktene må ha gått om at Jentebølgengeneralen skulle dukke opp sist mandag, for hele 23 damer var møtt frem. Ikke et eneste «mannebein» å se, men rekorden fra sverdsiden er to frammøtte. Over 15 er allerede påmeldt til DNB Jentebølgen, men etter mandagens trim ser det ut til at flere vil bli å finne på startstreken!

Les mer om Tjukkasgjengen-konseptet.

20/5: Vinnere av hurtigpåmeldingspremier!

Da fristen gikk ut (15. mai) for å være med i trekningen av hurtigpåmeldingspremier, var over 1200 påmeldt. Her finner dere oversikt over de heldige vinnere: Trekningsliste (PDF). Vinnere kan ta kontakt med Reidar Isachsen på tll 924 34 576 eller mail: reidar@jentebolgentrondheim.no.

10/5: Holiday Club i Åre samarbeider med DNB Jentebølgen

For mange trøndere har Åre blitt et svært attraktivt reisemål. Om vinteren er stedet kjent for de flotte alpinbakkene. Om sommeren benyttes flere av nedfartene til «downhill-sykling». Man må heller ikke glemme alle de flotte serveringsstedene. Flere av disse tar vare på de gamle mattradisjonene.

Som et landemerke mellom jernbanestasjonen og Åresjøen ligger hotellet Holiday Club. Som første utenlandske selskap, har hotellet inngått en samarbeidsavtale med DNB Jentebølgen. Holiday Club ser et stort potensiale i kunder fra Trøndelag og har vært ivrig med å marekdsføre seg i regionen. For oss i DNB Jentebølgen er det stor stas å få med en Holiday Club som samarbeidspartner.

Hotellet ser et stort potensiale i DNB Jentebølgens deltakere og samarbeidspartnere, i bildet ser vi Bodil Hansson (t.v.) og Therese Nordfeldt fra hotellet. Ansvarlig for salg og konferanse i Holiday Club, Bodil Hansson, har allerede deltatt i et møte med «påmeldere» og samarbeidspartnere hos DNB i Trondheim. Holiday Club vil også være til stede under arrangementet på Solsiden tirsdag 3. juni. Som et ledd i avtalen har hotellet gitt flere gavekort (trekkes tirsdag 3. juni), blant annet to kort med en verdi opp mot kr. 7000. Hovepremiene skal trekkes ut tirsdag 3. juni, men en av de andre premiene trekkes ut blant de som melder seg på før 15. mai. Ikke nok med det, men samtlige deltakere vil finne et informasjonsskriv med tilbud i deltakerposen.

Tusenvis av trøndere har allerede overnattet på hotellet. Også mange har avlagt dagsbesøk i den flotte spaavdelingen og badeanlegget. For dere som ikke har besøkt Holiday Club anbefales et besøk på det vameste – selvfølgelig også de som har vært der tidligere. Tekst og foto:Reidar Isachsen.

10/5: Nøkkelpersoner inspiserer arena og ny løypetrasé

Når DNB Jentebølgen etter 20 år på Torvet flytter til Solsiden, er det mange brikker som må falle på plass. Det har vel aldri før vært samlet så mange personer på en gang på Solsiden som det vil bli tirsdag 3. juni. Dette krever naturligvis at alle planer må gjennomgås i minste detalj. Som et ledd i få brikkene på plass, ble det nylig gjennomført en inspeksjon på arrangementsstedet. Både løype og arenena for start og mål foran DNB bygget på Solsiden krever en god del tilrettelegging. Det vil også bli ekstra sikkehetskrav ut mot Nidelva/Dokka, for å hindre at noen faller i vannet. Etter som løypa er lagt om, blir det nye, trafikale utfordringer. Med slike positive samarbeidspartnere som Trondheim Bydrift, Politiet og Trondheim Parkering ser man ingen hindringer, kun positive løsninger. En stor takk til diss etatene for et utrolig positivt samarbeide gjennom alle år.

I bildet, fra venstre:Rolf Morten Øyen, Politiet, Nann Judith Olsen, Trondheim Parkering, løypesjef Jan Ole Ofstad (delvis skjult), Per Bakken , Trondheim Bydrift, Arnfinn Ofstad, (løypesjef sammen Jan Ole) og arenasjef Even Løkken. Foto: Reidar Isachsen.

10/5: Brannvesenet tar vare på sikkerheten

Med nytt arrangementsted vil det bli noen ekstra utfordringer på sikkerhetssiden, etter som det vil bli en stor folkemengde nær vannet. Naturligvis skal arrangøren sørge for godt vakthold så alle kan føle seg trygge. Som en ekstra sikkerhet har vi fått til en avtale med Trøndelag brann- og redningstjeneste om beredskap i Dokka/Nidelven. Vi håper selvsagt at vi ikke skal få behov for noen «redningsaksjon», men det skader ikke å være føre var.

10/5: DNB Jentebølgen-bilen er på veien

Like sikkert som at Jentebølgen blir arrangert i Trondheim, like sikkert er det at Jentebølgenbilen dukker opp i trafikken. I likhet med i fjor er Motor-Trade AS samarbeidspartner til DNB Jentebølgen og årets DNB Jentebølgenbil er Mercedes A 180. Med hvit farge og rød dekor, vil bilen bli godt synlig. I tiden fram mot «Bølgen» blir bilen et viktig markedsføringsmiddel. Det blir mange som får besøk av Jentebølgen-generalen i den flotte bilen i tiden framover. Alle som ønsker å prøvekjøre tilsvarende bil (eller annen Mercedes), send en e-post til tmr@motor-trade.no.

I bildet ser vi salgssjef i Motor-Trade AS Bjørn Lunde (t.v.) og Jentebølgen-general Reidar Isachsen (foto: Thomas Michael Rodahl).

6/5: Egon og de andre restaurantene på Solsiden tar i mot bordbestillinger

DNB Jentebølgen har som kjent valgt å flytte til Solsiden i år. Her vil vi skape en ny ramme med et mer intimt arrangementsted. På området ligger flere av våre største samarbeidspartnere og ikke minst ligger restaurantene på rekke og rad. Vår samarbeidspartner Egon (tlf 73 92 67 01 - mail: solsiden@egon.no), og de andre restaurnatene i området tar i mot bordbestillnger for de som ønsker å spise. Dessverre kan de ikke reservere bord ute. Med godvær vil uteplassene være fylt opp fra formiddagen. De som ønsker bord ute, må bare «møte opp» å se om det er ledige plasser. Inne er det gode spisemuligheter. Ta kontakt med Egon eller de andre restaurantene for bordreservasjon.

28/4: Løypekart

Nå er løypetraséen med start og mål på Solsiden endelig klar – ta en titt på løypekartet.

25/4: Meld dere på før 15 mai og bli med i trekning av flotte premier

DNB Jentebølgen har gjennom alle år hatt solide samarbeidspartnere som har bidratt på mange områder. I år stiller flere av disse med gavepremier som vil bli trukket ut blant de som melder seg på før 15. mai. Vi kan nevne gavekort fra Holiday Club i Åre til en verdi av kr. 2025 (overnatting for to vokse og to barn i en natt), flotte sko fra fra Klinik for Alle, to premier à to teaterbilletter fra DNB, joggesko fra G Sport verdt kr. 500, og t-skjorte og tights fra 3T (verdi kr 600).

Så selv om hovedmålet er å delta i DNB Jentebølgen tirsdag 3. juni, kan det være lukrativt å melde seg på innen 15. mai:-)

25/4: DNB Minibølgen lørdag 31. mai

Som vorspiel til DNB Jentebølgen tirsdag 3. juni, arrangerer Strindheim IL Friidrett DNB Minibølgen lørdag 31. mai kl. 12-14. Dette er et løp for gutter og jenter opp til 10 år. Løypa vil bli rundt 60 m, og det blir premier til alle. Påmelding skjer ved start i DNBs lokaler på Solsiden. Startkontingent blir kr 50 som går uavkortet til Hockey mot kreft. I tillegg til løpet vil det også bli underholdning og muligens dukker det opp maskotter fra både DNB og 3T! Alle deltakere vil få is, og de voksne blir servert kaffe. For alle blir det muligheter til å vise sine tegneferdigheter inne i lokalene hos DNB.

DNB Minibølgen arrangeres samme dag som «Blålysdagen» i Dokkparken ved Solsiden - mellom kl 11.00 og kl 13.00. Her vil redningsetatene vise hva de driver med til daglig. Møt opp til en trivelig dag i Solsidenområdet. Så får vi krysse fingrene for at det blir godvær og masse folk!

PS. Det vil være mulig å hente startnummer/etteranmelde seg til DNB Jentebølgen inne hos DNB.

10/4: Topp møte hos DNB på Beddingen!

Mandag 7. april ble det arrangert informasjonsmøte for sponsorer og samarbeidspartnere i DNBs lokaler på Beddingen.

Les mer om møtet på Beddingen.

10/4: Kom i form til DNB Jentebølgen med 3Ts løpegruppe!

3T arrangerer felles løpetreninger utendørs frem mot DNB Jentebølgen. Treningene har oppstart tirsdag 22. april kl. 19:00, oppmøte Gamle Bybro, Bakklandet. Les mer om 3Ts løpegruppe.

9/4: 7800 (søttiåttenullnull) er årets artister i DNB Jentebølgen

Jentebølgen har gjennom alle år satset sterkt på artister som holder høyt nivå, er folkelige og «får» publikum med seg. Ikke alle arrangører kan smykke seg med å ha hatt Åge Aleksandersen på scenen. Arven fra Åge er tatt godt vare, for tidligere har både Thomas Brøndbo og BCG fra Namsos vært med å skape stor stemning for de mange tusen deltakerne i «Bølgen».

Også i år har vi rettet blikket mot Namsos og funnet 7800 (søttiåttenullnull) som garanterer at det skal bli tøff trønderrock fra scenen. Foruten egne kjente låter, vil man få noen av de største «hitene» fra Åge, DDE og Terje Tysland. Allsangfaktoren er stor, så det blir garantert enorm stemning. DNB Jentebølgen ser virkelig fram til nok en gang å få besøk av stemningsskapere fra Namsos.

8/4: Nå er påmeldingen åpnet

Det er nå åpnet for påmelding på deltager.no.

Til tross for at friidrettsforbundet har innført en ny lisensordning fra januar 2014 beholder vi de samme prisene som i fjor. All informasjon om priser, familerabatt, massepåmelding og lisensordningen med innebygd forsikring under løpet finner du på påmeldingssiden.

9/3: «På Solsiden gleder vi oss stort til 3. juni og årets Jentebølge i Trondheim»

Senterleder Heidi Steen og senterkoordinator Catrine Virik på Solsiden (i bildet. Foto: Reidar Isachsen) synes det er stor stas at DNB Jentebølgen nå er flyttet til Solsiden, og vil være med å gjøre dette til en fest, sammen med mange «gode naboer». Dørene på Solsiden vil være åpne for deltagere og tilreisende med gode tilbud, hele dagen og til langt på kveld. Solsiden ønsker å være en aktiv samarbeidspart – for vi vet at flere gjester og kunder til området – gir både trivsel og omsetning.

«Festen» starter allerede 31. mai med den tradisjonelle Blålysdagen på Solsiden, og vil vare til og med tirsdag den 3. juni – og Jentebølgen. Her oppfordres alle damer til deltagelse i en ny og spennende løype, på et nytt og spennende området med mange tilbud for hele familien. Vi gleder oss stort – og skal selvfølgelig oppfordre til aktiv deltagelse på huset.

9/3: Reidar Isachsen står på for DNB Jentebølgen

Bortsett fra en kort pause har Reidar Isachsen (bildet) vært «general» for Jentebølgen – fra i år DNB Jentebølgen – siden starten i 1993. Gjennom 20 år har start og innkomst vært på Torvet med et fantastisk toppår i 1997, under Festuka, med 12700 deltakere og nesten like mange publikummere. Totalt har nærmere 120 000 (!) deltatt i Bølgen.

Strindheim IL Friidrett er nå klar for sin 4. Bølge som arrangør. Allerede første året Strindheim tok over som arrangør «drodlet» Reidar om å flytte hele Jentebølgen-konseptet med start og innkomst ved Solsiden, men de første tre årene var vi «tro» mot at Torvet skulle være hovedarena. Tanken om flytting har hele tiden ligget i bakhodet og ble fort til handling da Reidar møtte senterleder Heidi Steen i Solsiden Shopping. Her ble Jentebølgen-generalen møtt med «åpne armer» da forslaget om flytting kom på banen. For en herlig følelse av å bli møtt med en slik entusiasme som Heidi viste. «Det her skal bli topp» var Heidis første kommentar, og Solsiden går 100 % inn for opplegget. Her skal hele senteret være med. Bare positive kommentarer da Reidar kom med forslag om at hele Solsiden Shopping skal stå i DNB Jentebølgens tegn fra fredag 30. mai til og med tirsdag 3. juni, med masse gode DNB Jentebølgentilbud og et senter som «kles opp» med effekter fra Bølgen.

Med de mange restaurantene i området, vil dette bli en virkelig festdag. I tillegg skal vi «hekte oss på» Blålysdagen lørdag 31. mai hvor vi blant annet skal arrangere et eget barneløp – Mini-Bølgen, der hele startkontingenten vil gå til veldedig formål. Våre samarbeidspartnere vil naturligvis være med å sette preg både på denne dagen og selveste DNB Jentebølgen dagen tirsdag 3. juni. Avtalen med Solsiden har hatt store ringvirkninger for å åpne dører til andre bedrifter i Solsiden-området. DNB har gått inn som generalsponsor. Teekay Petrojarl og Egon Solsiden har blitt blitt nye samarbeidspartnere, mens 3T fortsetter samarbeidet. Vi har allerede satt av dato for et planleggingsmøte med de «lokale» samarbeidspartnerne for å planlegge gjennomføringen av begge disse dagene!

28/2: Teekay Petrojarl satser på DNB Jentebølgen

Teekay Petrojarl er en av årets nye samarbeidspartnere til DNB Jentebølgen. De er lokalisert i samme bygg som DNB på Beddingen på Solsiden. Dette gjør at det naturlig vil bli et samabeide mellom to av de største støttespillerne til DNB Jentebølgen. Det positive med samarbeidet med Teekay Petrojarl er at de vil være en aktiv partner både på arrangementssiden og at de satser hardt på å rekruttere deltakere. Allerede nå er det nedsatt en gruppe bestående av Mona Aagaard, Thea Kviteng, Anette Urheim og Jin Iren Jensås (Jin Iren Jensås var ikke til stede da bildet ble tatt. Klikk på bildet for en større versjon). Dette firkløveret har fått «totalansvar» for både å rekruttere deltakere internt og å sørge for at Teekay Petrojarl skal være synlig under selve arangementet.

Teekay Petrojarl har et aktivt bedriftsidrettsmiljø og ble kåret til årets bedriftsidrettslag i Trondheim i 2013. Blant bedriftens ansatte i Trondheim er det mellom 50 og 60 damer og målsettingen er at minst 40 av disse skal delta i Bølgen. De vil satse på å «dresse» seg opp og stille i likt antrekk, slik at de skal bli godt synlige. Vi ønsker Teekay Petrojarl velkommen på Jentebølgen-laget! Foto: Reidar Isachsen.

27/2: «Invasjon» fra Åre?

Gjennom alle år som Jentebølgen har eksistert, har det vært med deltakere fra mange nasjoner. De mest langveisfarende fra USA og New Zealand. Dette har vært personer som «tilfeldig» har vært i Trondheim når Jentebølgen har blitt arrangert. Det har også deltatt en større gruppe fra Østersund med cirka 20 deltakere.

I år har vi tenkt å rekruttere deltakere fra Åre-området. Dette skal gjennomføres ved at Veronica Lindh (klikk på bildet for en større versjon) som er ansatt i Stadium sportsforretning midt på Torvet i Åre, skal markedsføre DNB Jentebølgen. Dette skal skje gjennom idrettsmiljøet i Åre samt mot kunder i butikken.

Veronica er meget aktiv i idrettsmiljøet i Åre, både i ski, løp og mosjon. Hun deltok nettopp i Vasaloppet («åpen dag») og gjennomførte 90 km i blytungt føre med åpne bekker og «bar-rabber». Målet til Veronica er å få med både aktive utøvere og mosjonister. Med sin store kontaktflate er det gode muligheter for at det vil komme en fyldig tropp fra Åre. Vi setter pris på at Veronica stiller opp for DNB Jentebølgen og ønsker våre svenske venner velkommen til løpefest i Trondheim. Foto: Reidar Isachsen.

16/2: TrønderbraZZ stiller også i år

Bilde av TrønderbraZZ

En av Jentebølgens mest trofaste samarbeidspartnere er TrønderbraZZ (klikk på bildet for å se et større bilde) som med ett enkelt unntak har spilt og underholdt i alle Jentebølgen-løp siden 1995.

TrønderbraZZ er et korps for og med utviklingshemmede ungdommer og voksne. Korpset ble startet i 1987 og gikk frem til 2003 under navnet Dalgård Skoles Musikkorps. Nå i 2014 har korpset 32 musikanter og deltar der andre skole- og voksenkorps deltar.

I følge leder Thorleif Eliassen er innstillingen i korpset at «Jentebølgen SKAL vi være med på, uansett vær og føre». De opplever det som utrolig stor stas å få spille for så mange spreke damer, som helt klart pleier å sette pris på TrønderbraZZ sin «deltakelse» og underholdning. De «sprekeste» men kanskje ikke de travleste av damene, stopper opp og applauderer for flott musikk. Så for korpset er denne seansen «vårens vakreste eventyr i Trondheim».

Jentebølgen i Trondheim setter stor pris på TrønderbraZZ og oppfordrer alle til å bli bedre kjent med korpset på Trønderbrazz sine nettsider.

2/12: Bli medlem i Solsiden Kundeklubb

Jentebølgens venner inviteres til å bli med i Solsiden kundeklubb og få eksklusive tilbud og invitasjoner til medlemsarrangement opptil fire ganger per måned. Medlemskap er gratis og åpent for alle fra 15 år.

Gjennom kundeklubben vil du også bli orientert om Jentebølgen 2014.

Les mer i kundeklubb-folderen (PDF) eller på kundeklubbens nettside.

30/11: Jentebølgen flytter til Solsiden

Jentebølgen i Trondheim flytter i 2014 start og mål til Solsiden-området. Jentebølgen-general Reidar Isachsen arbeider allerede for fullt med å utnytte de muligheten som Solsiden-området gir for å lage et enda bedre arrangement. Flyttingen medfører at det vil bli noen mindre endringer i løypetraséen, men i store trekk vil løpet gå som tidligere.

Følg med her på nettsidene eller følg oss på Jentebølgen Trondheim på Facebook, så vil vi fortløpende legge ut mer informasjon etter hvert som detaljene i arrangementet blir klare.

12/6: Takk for i år!

Med 2.200 flotte og glade damer i alle aldre ble årets Jentebølge det vi håpet på. God trim, smil, glede og entusiasme – det er en flott miks! Rammen rundt kunne ikke bli bedre, med god temperatur og mange gode underholdningsinnslag.

Vi er alltid kritiske til det vi gjør - også i år er det noe vi kan bli enda bedre på – det tar vi med oss til neste år – vær sikker!

Vi ønsker dere alle en god sommer og hjertelig velkommen tilbake neste år!

Med vennlig hilsen Arild Tørstad
Leder Strindheim IL Friidrett

11/6: Bilder fra MEMIRA Jentebølgen 2013

Bilder fra Jentebølgen + Enda flere bilder fra Jentebølgen

11/6: Memira Jentebølgen 2013

Med Roar Strand i spissen la 2200 deltakere ut fra Torget i ettermiddag. Det ble en trivelig kveld med god underholdning på Torget, kjempefint løpevær og tusenvis av blide deltakere.

Det var dessverre noen av deltakerne som ikke fikk deltakerposer. Dette beklager vi på det aller sterkeste.

De som vant uttrekkspremier og ikke har hentet disse, kan ta kontakt med Reidar Isachsen (924 34 576 eller reidar@jentebolgentrondheim.no).

11/6: Jentebølgensangen på YouTube

Too Far Gone med Jentebølgen 20 år på YouTube.

11/6: Følg Jentebølgen på Facebook

Jentebølgen Trondheim er på Facebook – like Jentebølgen Trondheim og få løpende informasjon frem til løpsdagen.

10/6: I morgen skjer det

I morgen er det store dagen og yr.no melder kjempefint løpevær. Vi gleder oss!

Det er fortsatt ikke for sent å bli med. Vi sitter på stand på Trondheim Torg til like før løpet og selger startnummer til alle som har lyst til å være med.

10/6: Gratis utetrening med 3T

3T arrangerer gratis utetrening -- Jentebølgen PulsStep 12:00-12:45 og Jentebølgen Zumba 15:45 - 16:30.

Les mer i Bli med på utetrening på Torvet tirsdag 11. juni!

7/6: Fra lørdag er det påmelding på Trondheim Torg

Nettpåmeldingen er nå stengt, men fra lørdag til tirsdag er det mulig å etteranmelde seg på vår stand på Trondheim Torg, som er betjent i senterets åpningstider. Tirsdag naturlig nok bare fram til 18:45.

7/6: Startnummer hentes på Trondheim Torg

Startnummer kan hentes på Trondheim Torg fra lørdag til tirsdag i senterets åpningstider. Tirsdag naturlig nok bare fram til 18:45.

7/6: Laila har deltatt i alle Jentebølgen-løpene

Laila Saksgård har deltatt i alle løpene så langt og er klar for enda et løp på tirsdag. I bildet ser vi Laila bak en imponerende samling startnummer fra Jentebølgen i Trondheim.

Les mer i På startstreken for 21. gang i Byavisa.

6/6: Gratis Kjeldsberg Kaffe på Torvet tirsdag 11. juni

Har du lyst på en kopp Kjeldsberg Kaffe – ta en tur til Torvet tirsdag 11. juni.

Kjeldsberg Kaffe deler også ut gratis "prøve-poser" med kaffe. Alle deltakere får kaffepose!

6/6: Oppslag om Jentebølgen i Ranheimsavisa

Les mer i Memira Jentebølgen 2013 i Ranheimsavisa.

5/6: Meld deg på Jentebølgen i kveld!

Onsdag 5. juni er siste frist for påmelding til MEMIRA Jentebølgen Trondheim 2013. I år er startkontingenten kr. 250 for voksne og kr. 100 for barn og ungdom under 18 år.

Det er også en familierabatt-ordning med kun kr. 150 per voksen deltaker for inntil 3 voksne i samme familie og ubegrenset antall barn til kr. 100 per barn. Bestemor, tante, mor og tre døtre kan f.eks. delta for bare kr. 750 for seks personer.

Påmelding gjør du på nettpåmelding hos deltaker.no.

All informasjon om priser og påmelding finnes på påmeldingssiden.

5/6: Ordfører Jagtøyen står på for Jentebølgen

Ordfører Jorid Jagtøyen i Melhus oppfordrer kvinnelige politikere til gå foran og løpe Jentebølgen – les mer i Vil ha politikerne til å svette i Adressa.

Les også Melhus i tet i Jentebølgen i Trønderbladet.

3/6: Margaret Berger fyrer av startskuddet

Årets starter i MEMIRA Jentebølgen blir hele Trøndelags Margaret Berger som gjorde en formidabel innsats i Eurovision for noen uker siden. Vi synes det er stilig at Margaret prioriterer av sin tid for å møte Trøndelags sprekeste jenter på Torget.

3/6: Roar Strand er årets hare

Vi er svært glade for å ha fått Norges mestvinnende fotballspiller gjennom alle tider, RBK-helt og Trondheimsgutt Roar Strand til å ta på seg det ærefulle oppdraget som hare i MEMIRA Jentebølgen 2013. Foto fra www.roarstrand.com.

2/6: Program for Jentebølgen 2013

Program med oversikt over de ulike aktivitetene i løpet av dagen, tirsdag 11. juni.

2/6: Chromozone spiller kl. 15

Chromozone fra Orkanger spiller på Torvet fra kl. 15. Bandet består av (fra venstre i bildet) Ida Kattem - bass, Emilie Halstensen - tangenter, Marion Figenschau - sang, Anne-Marte Bakkan - gitar og Thomas Nordgaard Berg - trommer. Alle er elever i Orkdal kulturskole og ungdomsskoleelever på Orkanger.

Vi håper særlig ungdommen tar seg en tur og gjør seg kjent med nye, lokale musikktalenter.

23/5: Synskirurgi som premie – tidenes største Jentebølgen-premie

I samarbeid med Memira deler vi ut en litt spesiell premie under MEMIRA Jentebølgen, nemlig synskirurgi.

Memira tilbyr synskirurgi og kan justere synsfeil hos nærsynte, langsynte og de med skjeve hornhinner og alderssyn. Det finnes flere forskjellige metoder for å behandle synsfeil med laser. I tillegg kan det utføres linsebytte (RLE) slik at de som har behov for lesebriller også kan bli kvitt disse.

Premien er synskirurgi til en deltaker som har behov for dette. Verdien av premien er opp til kr. 59.000.

Memira har 11 klinikker over hele landet og tilbyr høy grad av service, tilgjengelighet og trygghet. Før øyebehandlingen gjennomføres en grundig forundersøkelse, og spesialutdannede optikere og øyeleger avgjør hvilken metode som passer best for den enkelte. Besøk gjerne også hjemmesiden www.memira.no.

Har du behov for synskirurgi? Nå har du muligheten til å få dette utført gratis. Send oss en mail med en god begrunnelse for hvorfor nettopp DU skal vinne til: reidar@jentebolgentrondheim.no innen lørdag 8. juni 2013 kl. 22.00. Husk å gi opplysninger om din synsfeil (styrker) og legg ved fullt navn og telefonnummer. Vi trekker den heldige vinneren 11.juni og deler ut premien på scenen ca klokken 18.00 når MEMIRA Jentebølgenshowet er i gang.

20/5: Melhus kommune satser på Jentebølgen

Varaordfører Sigmund Gråbak og ordfører Jorid Jagtøyen stiller seg i spissen for Melhus kommunes deltakelse i MEMIRA Jentebølgen.

Ordfører Jagtøyen utfordrer kommunens 1200 kvinnelige ansatte til stille i Jentebølgen og stiller selv som deltaker og lagleder under løpet. Hun utfordrer samtidig Trøndelags øvrige 10 kvinnelige ordførere og kvinnelige politikere i sin alminnelighet, til å stille som forbilder i det som er et førsteklasses folkehelsearrangement.

Les mer om Jentebølgen-generalens besøk i Melhus rådhus.

11/6: Deltager i alle Jentebølger

Vibeke Meland fra Trondheim har deltatt i alle Jentebølger siden starten i 1993. Til tross for en fysisk funksjonshemming har hun valgt Jentebølgen som et av de arrangementene hun får med seg hvert eneste år.

Les mer om Vibeke og se bilder fra hennes løp i Vibeke Meland har deltatt i alle Jentebølger.

6/5: Premie til mest kreative kostyme

Premien til den deltakeren eller gruppen av deltakere som har det mest oppsiktsvekkende og kreative kostymet er maleriet "Jentefest" av Trondheimskunstneren Åse Juul.

Bildet viser en detalj fra bildet – hele bildet ser du på pris til mest kreative kostyme.

2/5: Bufetat samarbeider med Jentebølgen

Alvilde Blom (til venstre) og Lene Munkeby i Bufetat ser fram til å samarbeide med Jentebølgen for å øke bevisstheten om behovet for forstehjem for barn i en utsatt livssituasjon.

Hovedoppgaven til Bufetat er å gi barn, unge og familier som trenger hjelp og støtte, tiltak med høy og riktig kvalitet i hele landet.

30/4: Jentebølgen-tilbud på Olavs Pub og Spiseri

Olavs Pub og Spiseri har gode tilbud til Jentebølgens deltakere med servering både før og etter løpet. Too Far Gone kommer rett fra Torvet og underholder i puben.

Les mer om tilbudene hos Olavs Pub og Spiseri i Tilbud til deltakere i Jentebølgen (PDF).

26/4: Jentebølgen-bilen er på veien

MEMIRA Jentebølgen-bilen

Hvert år stiller vår bilsamarbeidspartner en bil til rådighet for Jentebølgen-generalen, som farter land og strand rundt for å informere om sommerens triveligste trimarrangement for spreke jenter.

I år er det Motor-Trade AS som bidrar med kjøretøy og det var en tydelig fornøyd Jentebølgen-general som kunne hente en lekker Mercedes A-klasse bil med MEMIRA Jentebølgen-dekor i begynnelsen av uka. Les mer i Jentebølgen-bilen er på veien.

26/4: Løypekart

Løypekartet for MEMIRA Jentebølgen er nå klart med informasjon om startsted, løypetraséen med kilometeranvisning, drikkestasjonen og mål – se løypekart.

18/4: Premie til beste kostyme

Det blir også i år kåring av beste kostyme for en enkeltperson eller gruppe. Vi har en flott premie, men akkurat hva det er forblir en hemmelighet en stund til. Til inspirasjon har vi tatt med noen bilder av fjorårets vinner – den nokså usjenerte Kirsten Marie Dalen fra Buvika i kostymet "kua kaller". Kirsten Marie er allerede påmeldt årets MEMIRA Jentekarusell og har skissene klare til et enda sprekere kostyme. Det er bare å sette i gang og la kreativiteten blomstre. Vi gleder oss!

14/4: 3T følger opp Ingunn Frengen

Ingunn Frengen

Ingunn Frengen (bildet) får i løpet av våren oppfølging av 3T for å kunne trene best mulig fram mot Jentebølgen, blant annet med testing hos Cardiac Exercise Research Groups (CERG).

I forrige uke var Ingunn hos MX-sport på Sirkus Shopping for å ha sko og klær til oppstarten i 3Ts løpegruppe – les mer i Ingunn på MX Sport på Sirkus Shopping.

Byavisa har også snakket med Ingunn – les mer i Inngunn trener mot Jentebølgen.

11/4: Vi søker deltakere som har vært med på alle løpene

I år er det 20 år siden den første Jentebølgen i Trondheim. Jentebølgen-general Reidar Isachsen har vært med siden starten. I bildet til venstre ser vi ham fra det andre løpet i 1994, sammen med en deltaker fra Statens vegvesen.

Vi ønsker å komme i kontakt med deltakere som har løpt alle de 20 løpene. Hvis du er blant disse, ta kontakt med Reidar på 924 34 576 eller reidar@jentebolgentrondheim.no og det vil vanke en hyggelig overraskelse fra arrangøren.

9/4: Første trening i 3Ts løpegruppe

Onsdag 9. april var det første møte i 3Ts løpegruppe og vår allestedsnærværende jentebølgen-general Reidar Isachsen var selvfølgelig på plass og så treningsgruppen vel avgårde.

Les mer i Oppstart av 3Ts løpegruppe med større bilde og informasjon om hvordan du kan bli med i løpegruppen.

4/4: Tren til Jentebølgen med 3Ts løpegruppe

Vår samarbeidspartner 3T etablerer et treningstilbud for 3T-medlemmer som vil komme i form til Jentebølgen under kyndig veiledning og sammen med andre deltakere.

Første trening er tirsdag 9. april – les mer om 3Ts løpegruppe på 3Ts nettsider.

19/3: Too Far Gone spiller på Torget før løpet

Countryrockebandet Too Far Gone ble dannet i påska 1993 og feirer 20-årsjubileum med å spille for Jentebølgen i Trondheim og gjennomfører i tillegg en omfattende Norges-turne. Les mer om Too Far Gone på bandets nettsider.

11/3: Memira gleder seg til Jentebølgen Trondheim 11. juni!

Tenk deg å våkne om morgenen og se helt tydelig, slippe briller som dugger og som du aldri finner, eller som er i veien når du er aktiv. Det kan bli mulig med en synskorrigerende behandling hos våre samarbeidspartnere i Memira. Med Memiras synsbehandlinger kan du få en ny og lettere hverdag.

Memira markerer Jentebølgen i Trondheims 20 års jubileum og Kamilla Baalsrud har følgende tilbud: "Alle Jentebølgendeltakere får en gratis forundesøkelse hos Memira. Her vil vi undersøke øynene dine grundig, slik at både du og vi er sikre på at behandlingen passer for deg. Alle våre optikere og kirurger har spesialkompetanse innen synsbehandlinger, og du kan føle deg helt trygg og ivaretatt hos oss. For å benytte deg av tilbudet kontakter du Memira på 815 00 260 og oppgir at du er deltaker på Jentebølgen i Trondheim 2013."

5/6: 2500 løpere fullførte Jentebølgen 2012

Bildre fra Jentebølgen 2012

Det så lenge truende ut for en meget våt opplevelse, men været lettet og de nesten 2500 deltakerne fikk en fin kveld i Trondheim sentrum, med moteoppvisning fra Agape, musikkunderholdning med Clearwaters og annen underholdning fra scenen på torvet. Dyktige instruktører fra 3T organiserte felles oppvarming før starter Tora Berger sendte feltet ut på jakt etter Puls Yngvar som var årets hare.

Breeze Band stod som vanlig før mål i Munkegata og spilte lettlivet musikk til glede for slitne og til dels danseglade deltakere. Ved målgang fikk alle deltakere medaljer og forfriskninger servert av våre gode samarbeidspartnere i NTNUI Nidaros Domers.

Vi hadde 3 fotografer i sving under jentebølgen og du kan se flere bilder på jentebølgen 2012 - 1, jentebølgen 2012 - 2 og jentebølgen 2012 - 3.

 

WWW.JENTEBOLGENTRONDHEIM.NO